Spalletti: Többet kapsz vissza Tottitól, mint a banktól

Spalletti: Többet kapsz vissza Tottitól, mint a banktól

Nehezen, az utolsó pillanatban megítélt és értékesített büntetővel nyert a Roma a Cesena ellen a kupa negyeddöntőjében.

Hogyan látta a tizenegyest?

"Az volt. Ha ezt ellenünk fújták volna be, akkor nagyon mérges lettem volna, de ez tizenegyes volt. A vasárnapi is az volt, azt nem kaptuk meg. A tavaly fél szezonon keresztül nem kaptunk egyet sem, majd a Torino ellen kaptuk az elsőt két egyértelmű kezezés után. Néha így mennek a dolgok. Mi sosem hasonlítgatjuk magunkat más csapatokhoz. Tavaly kiegyeztünk ezzel a helyzettel és úgy voltunk, mint a kerékpáros, aki hegyet mászik."

Azt mondtad, hogy szeretnéd látni a csapat válaszát a Sampdoria elleni meccs után. Elégedett vagy azzal, ahogy a csapat játszott?

"Amikor olyan csapattal kerülsz szembe, mint a Cesena, akkor mindig ez sül ki belőle. Próbáltam felrázni a csapatot és mondtam nekik, hogy a Cesena már két elsőosztályú csapatot kiejtett, ezért küldtem fel erős kezdőt és csak pár helyen cseréltem, hogy frissek legyenek a lábak. A második játékrészben nem játszottunk rosszul, viszont az első félidőben nagyon sok problémát okozott nekünk a Cesena. Nagyon gyorsan voltak elől és a felállásuk is nagyban hozzájárult ehhez. A második félidőben vétettünk pár hibát olyan helyzetben, ahol kicsit jobban kellett volna teljesítenünk."

Úgy tűnt, hogy szinte mindig Tottit keresték a labdákkal...

"Amikor Totti játszik - és ez van az edzéseken, valamint akkor is, amikor a fiával játszik - ő a futball Muhammad Alija, mindig keressük őt, mert ő képes arra a kiütésre, amire senki más. Amikor pályán van, akkor nagyon jó ötlet, hogy neki adják a labdát. Minél több labdát adsz neki, annál többet fogsz visszakapni - többet kapsz tőle vissza, mint a banktól. Ő volt képes arra, hogy a szurkolókat visszacsalta a stadionba a parkolókból tavaly is."

A Roma folyamatosan ment előre a győztes gólért és hátul ketten maradtak a védelemben. Elégedett vagy a csapat hozzáállásával?

"Az eredménnyel vagyok elégedett. Megmondtam a srácoknak, hogy a Cesena azzal a céllal jön ide, hogy élete teljesítményét teszi le az asztalra. A második félidőben átálltunk 4 védőre hátul, mert egy kicsit többre volt szükség. Ezért hoztam be Emersont is, mert félő volt, hogy hosszabbításra kerül sor, ő pedig képes a szélen védőt és támadót is játszani, miközben Mario Rui elfáradt. Mivel nem találtunk elegendő helyet, így végül ketten maradtak hátul, de ők is megoldották a feladatukat, mert gyorsak és erősek."

Hogy van Diego Perotti?

"Szúrást érzett az izmában. Vizsgálatokra lesz szükség, de az biztos, hogy a következő meccsen nem számíthatok rá."

Amennyiben Salah megnyeri az Afrika Nemzetek Kupáját, előfordulhat, hogy demotiváltan tér vissza?

"Szerintem inkább fáradt lesz, de ő rendes srác, akit törődik a klubjával és a csapatársaival. Biztos vagyok, hogy megfelelő hozzáállással tér vissza közénk."

Úgy tűnik, hogy le fogják szerelni az elválasztó falakat.

"Azt kell mondjam, hogy nekem barátom Luca Lotti sportminiszter. Ő és Marco Minniti végezték a munkát. Amennyiben tényleg lekerülnek, úgy az egyfajta szabadságot eredményez."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Olasz Kupa, Cesena