Spalletti: A sorsom a saját kezemben van

Spalletti: A sorsom a saját kezemben van

Visszautasította a jövőjét illető kérdéseket Luciano Spalletti, miután a Roma kiesett az Olasz kupából.

"Meglátjuk, hogy hatással lesz-e a szezon további részére. Egyértelmű, hogy nagyon csalódottak vagyunk a kiesés miatt. A múltat már nem tudjuk megváltoztatni, így a jövőben kell nagyon óvatosnak lennünk."- mondta Spalletti a meccs után a Rai Sportnak.

"Azt hiszem a Roma összességében jól szerepelt. Amikor 2:0-ás első meccs után játszol, akkor készen kell állnod arra, hogy megfordítsd az eredményt. Sajnos ilyenkor nagy az esélye annak is, hogy elveszíted a fejed, hogy szétcsúszik a csapat, hatalmas üres területek nyílnak, ahogy a második gólt is kaptuk."

"El kell fogadni a pályán megszületett eredményt és analizálni kell, figyelembe véve minden elvégzett munkát. Sajnos rengeteg meccset megnyertünk, szereztünk számos gólt, de annál a 2-3 alkalomnál sajnos rosszak voltunk."

"Ha megnézzük a két mérkőzést, akkor nem játszottunk olyan rosszul. A bekapott gól megváltoztatta a mérkőzés filozófiáját és az utána elvégzett összes munka már nem sokat változtatott."

Spalletti többször elmondta, amennyiben a Roma nem nyer idén valami trófeát, akkor távozik. Jelenleg második a bajnokságban és kiesett már az Olasz kupából és az EL-ből is.

"A sorsom a saját kezemben van, senki máséban és csak rajtam múlik. Továbbra is mondogatjuk, hogy nyernünk kell, erősek vagyunk, nyernünk kell, erősek vagyunk, de ha mégsem nyerünk, akkor valakinek vállalnia kell a felelősséget."

"Most még van hátra pár meccsünk a Serie A-ban és nagyon fontos a tabellán elfoglalt helyünk, ami az én nézetemben remek eredmény. Tavaly 12 pontos hátrányban voltunk a Napolihoz képest, 6-7 pontra az Intertől és 5-re a Fiorentinától. Most a Napoli előtt vagyunk, próbáljuk csökkenteni a különbséget a Juventusszal szemben, ami összességében azt jelenti, hogy fejlődtünk."

"Most az a legfontosabb, hogy ne sok energiát pazaroljunk erre a vereségre, nem szabad sokáig ezen gondolkodni. A jövőm... nem a legjobb időpont, hogy most erről beszéljünk."

"Eddig az volt a legnagyobb feladatom, hogy a nagy sorozatban megfelelően felkészítsem a játékosaimat és a lehető legnagyobb fókuszt érjem el bennük. Vállaltam a felelősséget azért, hogy többször kimondtuk, erősek vagyunk és emiatt nyernünk kell valamit. Ha nem nyertünk, kiestünk a Lyonnal szemben, majd most is, akkor ezért ki a felelős? Valakinek vállalnia kell."

"Szerintem ez a párharc az első meccs második góljánál dőlt el. Az elkerülhető volt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Olasz Kupa, Lazio