Di Francesco: Amennyiben szeretnénk nagy csapattá válni, ahhoz ezeken a meccseken jobban kell teljesíteni

Di Francesco: Amennyiben szeretnénk nagy csapattá válni, ahhoz ezeken a meccseken jobban kell teljesíteni

Hiába rúgott megint 20 alkalommal kapura, harcolt ki büntetőt a Roma, megint csak 1 gólt sikerült szereznie.

Nem volt szerencséje a csapatnak, és újabb meccs, ahol nem tudott több gólt szerezni, valamint újabb kihagyott büntető...

"Sajnálatos, mert rengeteg helyzetet kidolgoztunk ma is. Viszont megnézve a játékunkat, ahogy kézben tartottuk a meccset, azt kell mondjam, hogy jó teljesítményt nyújtottunk. Sajnos megint nem jött össze több gól a sok helyzetből, de ez a mi hibánk. Sokkal pontosabbnak kell lennünk."

Miért volt az a döntés, hogy Dzeko végzi el a büntetőt annak ellenére, hogy Perotti a pályán volt?

"Amikor egy játékos szeretné elvégezni azt, akkor hagyni kell neki. Biztos volt benne, hogy betalál, de végül nem sikerült. Kár érte, mert jót tett volna neki pszichológiai szempontból."

Nagyon sok tartalék játékost küldött ma a pályára, ezért kapott ki a csapat?

"Emerson Palmieritől - aki sérülésből épült fel - és Lukasz Skorupskitól eltekintve, minden játékos aránylag rendszeresen szerepel. Ez nem olyan rotálás volt, hogy azokat küldtem pályára, akik soha nem kaptak még lehetőséget. Folyamatosan megpróbáltuk uralni a játékot, aminek örülök, az eredménynek már kevésbé. A fejlődésünket illetően jó lett volna továbbjutni, mert nagyon szerettünk volna a következő körbe lépni."

Ez a vereség hatással lehet a csapat önbizalmára a Juventus elleni meccs előtt?

"Nagyon sajnáljuk, hogy kiestünk. Amennyiben szeretnénk nagy csapattá válni, akkor az ilyen meccseken is jónak kell lennünk. Fejlődnünk kell és érettebbé válni. Akkor aggódnék igazán, ha nagyon rosszul játszottunk volna, de inkább ugyanaz volt a baj, mint a bajnokságban. Számos helyzetünkből nem sikerült gólokat szerezni. El Shaarawy eltalálta a felső kapufát, Schick megszerezte az első gólját, és volt egy kihagyott büntetőnk. Rengeteg olyan helyzet van, amiben fejlődnünk kell, és ahol jobban kell teljesítenünk."

Ez a meccs jó volt arra, hogy kiderüljön kik az első számú játékosok, és kik számítanak tartaléknak?

"Juan Jesus ma játszott, de gyakran kezdett meccseken. Ugyanez a helyzet Bruno Peresszel, ha a számokat nézzünk, meg Gonalons-nal is. Meggyőződésem, hogy ugyanúgy játszottunk, mint normális esetben. Két lehetőségük volt pontrúgásból, nekünk több, de a befejezéseknél hibáztunk. A csapat megcsinálta azt, amit kértem."

Hogyan értékelné Schick játékát?

"Kellett már neki ez a gól. Nagyon jól mozgott akkor is, amikor egyedül volt, meg mikor Dzeko ott volt mellette. Legutóbb sok kritika érte őket, de ma jól megértették egymást. Patriknak játékra van szüksége, és hogy gólokat szerezzen rendszeresen, de ez a gól önbizalmat adhat neki."

Mi a helyzet El Shaarawyval?

"Ő is jól mozgott, és volt 2-3 remek lehetősége. Hihetetlen balszerencséje volt a kapufánál, de nagyon ügyesen visszaszerezte mindig a labdát. Nagyon tetszett a játéka. Annyi, hogy a pontrúgásoknál sokkal jobban oda kell figyelnünk, hiszen legtöbbször ott lehet megnyerni a meccseket."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Torino, Olasz Kupa