Di Francesco: Nincs több hibalehetőség

Di Francesco: Nincs több hibalehetőség

A Roma holnap délután a Fiorentina ellen lép pályára az Olasz Kupa negyeddöntőjében azt követően, hogy hétvégén döntetlent játszott az Atalantával.

"A futballban az a jó, hogy egy rosszabb eredmény után szinte azonnal van lehetőséged javítani."- kezdte Di Francesco a Roma TV-nek.

"Az Atalanta ellen nagyon jól játszottunk az első félidőben, de a szünet után a játék minden elemében gyengék voltunk. Javulnunk kell, és figyelembe véve, hogy mindössze egy meccs dönt a továbbjutásról, ezért nem fér bele több hiba."

Tudva, hogy Cristante és Nzonzi is eltiltottak lesznek a következő bajnokin, holnap kezdeni fognak?

"Mindketten folyamatosan játszottak és jó fizikális állapotban vannak, ezért megpróbálom holnap mindkettőjüket bevetni. Lorenzo Pellegrininek voltak kisebb gondjai, őt még meg kell majd vizsgálnunk, de most a Fiorentina elleni meccsre fókuszálok, nem a Milan ellenire."

Az elmúlt két meccsen a támadásokkal nem volt gond, nem úgy a védekezéssel...

"Azt hittük már, hogy megtaláltuk a megfelelő egyensúlyt a védekezésben, de az elmúlt két meccs megmutatta, hogy még mindig nagyon sok munka vár ránk a mentális dolgokat, és a koncentrációt illetően. Időnként túlságosan zaklatott csapat benyomását keltjük, pedig a célunk a Bajnokok Ligájában való indulás."

Mennyire változott meg a Fiorentina Luis Muriel leigazolásával?

"Taktikai szempontból nem sokat változtak, de Muriel pont olyan játékos, aki hatalmas lelkesedést tud adni a csapatnak. Dolgoztam vele, mikor fiatalabb volt, mikor még a Lecce edzője voltam. Nagyon jó játékos, de remélem, hogy ezt nem holnap fogja megmutatni."

Mennyire fontos az Olasz Kupa a Roma számára?

"Nagyon fontos, ahogy annak lennie kell. A kupa egyre fontosabb minden csapat számára, aminek én kimondottan örülök. Megpróbálunk továbbjutni, bár tudjuk, hogy most a firenzei közönség előtt kell ezt megtennünk."

A mérkőzésre készülő keret: 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fiorentina, Olasz Kupa