Spalletti: Képesek leszünk fordítani

Spalletti: Képesek leszünk fordítani

A Roma mestere szerint csapata képes lesz megfordítani az eredményt és kiharcolni a továbbjutást.

"A következő meccseken kiderül a reakciókból, hogy ez a csapat mennyire érett. Kikapni a derbin bosszantó és most majd fordítanunk kell ahhoz, hogy kiharcoljuk az Olasz Kupa döntőjébe."- kezdte Spalletti a sajtótájékoztatót.

"Elég érdekes eredmény ez, mert a Lazio újra kontrákra fog játszani, hiszen ez jellemző rájuk, ezért tőlünk mindenképpen jobb teljesítmény kell majd."

"Viszont azt kell mondanom, hogy ez a 2:0 még simán megfordítható."

"Az elején nagyon jól kezdtünk, bár jobban is kontrollálhattuk volna a labdát és bizonyos esetekben más döntést kellett volna hoznunk, mert a Lazio teljesen visszaállt és csak a kontrákra várt."

"Amikor ennyire szűkek hátul, akkor ez azt jelenti, hogy kontráknál egy jó 60 métert kell végigfutniuk. Mi birtokoltuk többet a labdát, de ez most itt nem számított."

"Sajnos a pálya utolsó harmadában nem passzoltunk túl jól és pontosan, igen kevés helyünk maradt a mozgásra, mert a Lazio nagyon visszaállt. Jobban szét kellett volna húznunk őket, csak sajnos túl gyakran elvesztettük a labdát."

"Dzekónak volt pár keresztlabdája, ami akár izgalmas is lehetett volna, de nem tudott semmit kihozni belőlük. A Lazio úgy játszott, ahogy vártuk és mindenáron ragaszkodtak a terveikhez, mi pedig a nagy tumultusban túl sokszor vesztettük el a labdát, emiatt nem szabadott volna annyira kapkodni."

"Immobile bármelyik védelemnek képes gondokat okozni, ha hagyják. Amennyiben az első pillanattól kezdve nem hagysz neki levegőt, megakadályozod, hogy a szabad, üres területekre fushasson, akkor így tudod semlegesíteni őt."

Radja Nainggolan tőle talán szokatlanul kicsit halványabb volt azt követően, hogy pár napja még az Internek lőtt két gólt.

"Nem hiszem, hogy Nainggolannak rossz meccse lett volna. Sok labdát visszaszerzett, kergette az ellenfelét, de ha azt várjuk tőle minden alkalommal, hogy csodálatos gólokat szerez, akkor úgy nehéz lesz."

A Roma hétvégén azt a Napolit fogadja, amelyik a héten szintén kupa elődöntőt játszott és szintén kikapott, ők a Juventustól.

"Az én szememben a Napoli jó formában van az elmúlt eredmények ellenére, mert jó focit játszanak és ezeken a meccseken is jók voltak. Kemény meccsre kell számítanunk, de a fáradtság nem lehet kifogás. Mi készen állunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Olasz Kupa, Lazio