Spalletti: Dzekónak jobban kell akarnia

Spalletti: Dzekónak jobban kell akarnia

A bosnyák támadó 18 gólnál jár ebben a szezonban, azonban az utolsó 7 meccsén mindössze egyszer volt eredményes.

"A játékidőről beszélni helyénvaló."- ismerte el Spalletti.

"Az is igaz, hogy emiatt én már párszor piszkáltam őt. Sosem kritizáltam, mert Dzeko és én nagyon jól megértjük egymást."

"Sosem tud egyenletes teljesítményt nyújtani. Nagyon jól játszott Udinében, aztán kihagyta azt a két helyzetét és ha azokat nézzük, akkor a csapat nem lehet elégedett. Nekünk azokból előnyt kell kovácsolnunk."

"Elmondtam neki is, ha van 5 gólszerzési lehetősége és ebből kétszer betalál, akkor ezzel nem lehet elégedett."

"Hétfőn húztam egy vonalat a tábla közepén, az egyik felére felírtam a jelenlegi tabella állását, míg a másikra azt a verziót írtam, ami akkor lenne, ha döntetlenre végeztünk volna Udinében. Azok számára, akik a döntetlennel elégedettek lettek volna, azok elfogadnák azt, ha mindig másodikok lennénk. Hiába van rengeteg különbség, az utóbbiak mindig elégedettek lennének."

"Ez a különbség két olyan játékos között, amelyiknek van karaktere és amelyiknek nincs. És ez nem csak Dzekoról szól, hanem az egész csapatról."

"Dzeko remek játékos, csodálatos, tényleg. Lássuk csak azokat a szalagcímeket, amikor azt mondtam, hogy Dzeko puhány..."

A januári átigazolási időszakban a Romával kapcsolatban több pletyka is napvilágot látott, azonban Spalletti olyan játékost szeretne, aki azonnal bevethető.

"Sokan kritizálnak amiatt, hogy túl kicsi a keretünk és néha túl sok a sérültünk, de szerintem eddig sikerült ezt jól kezelnünk. 15 játékos nekem elég mindaddig, amíg azok jók, sokoldalúak és elérhetőek."

"Én a klub mellett állok és ha a klub szeretne valamit tenni az átigazolási piacon a szabályok betartása mellett, akkor azt elfogadom. Ha valaki menni akar és játszani szeretne, az is rendben van."

"Én csak azt mondom, ha valaki távozik, akkor azt pótolni kell. Két idegenbeli meccset játszottunk úgy le, hogy a támadósorban nem volt alternatívánk. Dzeko nagyon sokat játszott. Ha Francesco visszatér, az nekünk csak jó."

"De ha ez máshol fordul elő, mint például amikor De Rossinak a védelemben kellett játszania, akkor bizony kevesen voltunk."

"Nincs időnk félkész játékosra, olyanra van szükségünk, aki azonnal bevethető, nem érünk rá vele külön foglalkozni. Olyan játékos kell, akinek győztes mentalitása van."

"Hogy csak Olaszországból jöhet játékos? Nem szükségszerű, jöhet külföldről is, de a megfelelő szinten kell lennie. Ha valaki Olaszországból jön, az többet ér. Bizonyos dolgokat meg lehet tanítani elméletben, de a gyakorlatban egyedül kell tudnia elvégezni. Olyan játékos kell, aki képes megbirkózni a felelősséggel és képes elvégezni a feladatát. Ahogy mondtam, nem tanulóra van szükségünk, hanem egy profira."

"Gregoire Defrel? Vannak Olaszországban erős játékosok és ő közéjük tartozik. A Sassuolo viszont azt mondta, hogy senki nem jelentkezett érte."

"Nem azért vagyok itt, hogy megnevezzek játékosokat, erre vannak megfelelő emberek, akik ezen dolgoznak és majd az elnökkel együtt döntenek. Amennyiben találnak valakit, az jó, de ha nem, akkor maradunk úgy, ahogy vagyunk. Szükségünk lenne egy támadó középpályásra, egy szélsőre, vagy egy olyan játékosra, aki képes Edint helyettesíteni."

"Tavaly, amikor teljesen más dolgokat csináltunk, a csapat jól megoldotta a feladatát, de azért jó lenne, ha lennének alternatíváink."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Olasz Kupa, Dzeko