Spalletti: A földön kell maradnunk

Spalletti: A földön kell maradnunk

Elégedett a Sampdoria elleni teljesítménnyel Luciano Spalletti, miután a Roma 4:0-ra legyőzte a genovai csapatot.

A Roma magabiztos 4:0-ás győzelmet aratott a Sampdoria felett a kupában és folytatja menetelését, azonban a jó teljesítmény ellenére Luciano Spalletti elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy a csapat maradjon a földön, ne szálljon el a sikertől.

Ez a győzelem azt jelenti, hogy a Roma mindhárom fronton továbbra is versenyben van.

"Az elmúlt időszak eredményeire tudtunk építkezni és most úgy tűnik, hogy elég jók vagyunk. Nem hiszem, hogy nagyon volt miért izgulni, azonban az is igaz, hogy az első félidőben a Sampdoria eléggé nagy nyomást helyezett ránk és sokkal jobban járatta a labdát, mint mi."

Elégedett vagy Mario Ruival?

"Jól játszott, habár nem vontuk be annyiszor a játékba, mint ahányszor lehetett volna. A végén azért cseréltem le, mert elfáradt, de jól játszott."

Radja Nainggolan a világ egyik legjobb középpályása lenne?

"Ő teljesen más szinten van - remek játékos, aki bárhol képes játszani, ahol kéred. Területre van szüksége, mert akkor van igazán elemében. Akkor lesz nagyon hasznos játékos, ha ösztönösen tud játszani."

Használhatjuk majd most az 'Isteni Dzeko' szalagcímet?

"Dzeko ragyogó játékos. Azért mondtam róla bizonyos dolgokat, hogy megértse, egy játékos sosem lehet elégedett. Azzal a fizikummal, magassággal, testfelépítéssel, ami neki van, ő tényleg isteni, mert nem lehet könnyű kecsesen és koordináltan mozogni. Nagyon jó őt nézni mozogni."

Elég jónak, fittnek tűnik jelenleg a Roma...

"Amikor hozod az eredményeket, akkor sokkal gyorsabban regenerálódsz. Amikor nagy a lelkesedés, akkor minden úgy tűnik, hogy melletted van, azonban a Samp most az első félidőben jobb volt nálunk. Gyorsak voltak és tömörek. Ha Muriel lövése a kapufa helyett bement volna, valamint Nainggolan nem lőtte volna azt a gólt, akkor teljesen más lett volna az első félidő."

Ez most kulcsfontosságú szakasz a Roma számára?

"Élvezzük a jelenlegi időszakot. A játékosok nagyon jó fizikai és mentális állapotban vannak, ráadásul páran remek formában vannak. És nem csak azokról beszélek, akik kezdenek a meccsen, hanem azok is, akik csereként állnak be. Teljesen pozitív a légkör most, azonban folytatni kell a kemény munkát, mert nagyon sok a jó csapat még rajtunk kívül. Ha nem állsz meg rendesen a lábadon, akkor könnyen pofára tudsz esni egy meccsen. A földön kell maradnunk."

A Roma az utóbbi időben nem kap gólt. Mi áll emögött?

"Van pár olyan jó játékosunk, aki visszatért a sérüléséből, mint például Rüdiger. Emellett Juan Jesus is belelendült, most is nagyon jó volt. Murielt fogta a meccsen és jól megoldotta a feladatát. Emersonnak adtunk időt, hogy beilleszkedjen. Paredes is visszatért és ő nagyon gyorsan tudja járatni a labdát. Aztán már beszéltünk Nainggolanról. Ott van még Fazio, aki a hátsó alakzat parancsnoka, nagyon fontos játékos. Az egész csapatnak jól megy most."

62 gólt szereztetek eddig ebben a szezonban. Számítottatok ilyen sokra?

"A csapat minőségi játékosokból áll, de a város előnyt ad nekünk. Ha profiként végzed a munkádat, akkor Róma hatalmas segítő kezet tud nyújtani. Érezhető, hogy teljesen más a légkör: átragad a lelkesedésük ránk és ezáltal lesznek a játékosok is jobbak."

Szerinted a Lazio képes lehet a Juventustól pontokat rabolni hétvégén?

"A Lazio mindenkinek segíthet - mindenki láthatja, hogy Simone Inzaghi milyen remek munkát végez. Minden elismerésem az ővé. Szerintem van arra esély, hogy pontokat vegyenek el a Juventustól. A számok megmutatják, hogy milyen jó csapat a Lazio, ők is jól teljesítenek, akárcsak mi."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti, Olasz Kupa, Sampdoria