Spalletti: A derbi hármat ér

Spalletti: A derbi hármat ér

A Roma mestere szerint a Lazio elleni kupameccs legalább hármat ér.

A két csapat már második alkalommal találkozik ebben a szezonban, most az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén és a Roma mesterének nincsenek illúziói afelől, hogy mennyire fontos meccs következik.

"A derbi legalább hármat ér."- kezdte Spalletti.

"A meccs önmagában is nagyon fontos, mert ezen keresztül lehet a döntőbe bejutni és ez nagyon sokat jelent a szurkolóinknak. Mi mindig minden meccset nagyon komolyan veszek, még senkit nem láttam érdektelenül hozzáállni a meccsekhez."

"Ebben az esetben pedig még komolyabban kell vennünk. A derbinek számos érdekes tulajdonsága van, itt sokkal kisebb a különbség, mint a Juventus és Torino között, ezért ez a meccs sokkal kiegyensúlyozottabb is lesz."

"Az érzelmi tényező sokat adhat pluszba, de el is vehet valamit. Lehet, hogy jelen van egy apró félelem azzal kapcsolatban, hogy folytatni tudjuk-e az eddigi játékunkat. Amikor a félelem kopogtat az ajtón, akkor elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy ajtót nyiss és belenézz közvetlenül a szemébe, ekkor a félelem magától távozni fog."

A Roma elvileg esélyesebb a találkozón, ezt maga a Lazio mestere, Simone Inzaghi is kimondta a sajtótájékoztatóján.

"Azok, akik most azt állítják, hogy a Roma a párharc esélyese, ugyanazok írták nemrég még azt, hogy Dzeko nem üti meg a Roma szintjét, hogy Emersont nem kellene figyelembe vennünk, hogy Juan Jesus létszámfeletti volt az Internél, ezért távozott."

"Én nem látom a Romát esélyesebbnek, két azonos szintű csapat fog megküzdeni. A Lazio csapatát is úgy hozták létre, hogy sikeres együttesként működjön és az utóbbi meccseken fut is nekik a szekér, szóval jól építették fel."

"Az egyetlen kétség az edző volt, de most bizonyítja, hogy nem csak valaki tölteléke, hanem egy olyan edző, aki megérdemelten ül a Lazio kispadján."

"Olyan játékot játszanak, amihez hozzászokott már a csapatuk, még sosem láttam teljesen mást játszani tőlük. A labda mögött nagyon tömörek és utána iszonyat gyorsan tudnak kontrázni. Nagyon sok fizikákisan erős, gyors és technikás játékosuk van."

"Én mindig úgy vagyok vele, hogy az adódó lehetőséget meg kell ragadni. Nekünk élveznünk kell az ilyen fajta meccseket és nagyon jó, hogy esti meccs lesz a derbi."

"Amikor nem dolgoztam, jártam a világot és meccseket néztem és az esti meccsek voltak mindig a legszebbek. Ha nem a kispadon ülnék holnap, biztosan kimennék a meccsre a stadionba."

Radja Nainggolan elképesztő formában játszik az utóbbi időben és Spalletti egy 'ritka vadállat'-nak jellemezte a belga középpályást.

"Nehéz jelzőket találni rá, nehéz összehasonlítani bárkivel. Ő lehet egy teljesen új futballista faj első egyede. Ha 10 Nainggolanod lenne, akkor iszonyat erős csapatod lenne poszttól függetlenül. Nainggolan mindenhez alkalmazkodik. Ha azt kérem tőle, hogy csináljon valamit, akkor ő értelmezi a kérést, majd elmegy és megcsinálja. Ha még többet kérsz tőle, akkor még keményebben csinálja."

"Ez olyan, mintha 10 km-re elegendő benzined lenne, majd ő ad további 2 km-re elegendő benzint. Ha a védelem elé helyezed őt, akkor ő megduplázza a tudását ott, de számos poszthoz tud alkalmazkodni."

"Lőni is tud, ahogy ezt láthattuk vasárnap is, ahogy tökéletes a letámadásoknál is. Általában, ha egy ember csinál valamit, akkor nem tud másra koncentrálni. Ő tud cselezni, képes lefutni 10 ember mennyiségét...ő egy ritka vadállat."

A mester kitért a lábadozó Florenzire is, akinek nemrég újabb térdműtéte volt.

"Florenzi rehabilitációja jelenleg is folyik és sajnos ez egy hosszú folyamat lesz. Épp az előbb láttam és mosolygott, ez pedig a legjobb remény, hogy mihamarabb újra láthatjuk majd a pályán."

"Nura hamarosan visszatér, Emerson ma már velünk edzett és rendben van, amennyiben nem lesz semmi gond, akkor bevethető lesz."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Olasz Kupa, Lazio