Pallotta a Porto elleni meccsről, az eddigi szezonról, a stadionról, és minden másról...

Pallotta a Porto elleni meccsről, az eddigi szezonról, a stadionról, és minden másról...

A Roma elnöke az amerikai Sirius XM FC rádiónak adott nyilatkozatában több témát is érintett a klubbal kapcsolatban.

A Porto elleni meccsről...

"Szerintem a kedd esti meccs nagyon érdekes volt, kár, hogy sikerült a Portónak gólt szereznie... Szerintem csapatként nagyon jól játszottunk, és volt jó pár gólszerzési lehetőségünk. Pellegrininek remek meccse volt, ahogy Cristanténak is, és ezt nagyon jó volt látni."

"És ne feledjük, hogy a Portóról beszélünk, mint ellenfélről, aki minden sorozatot figyelembe véve 26 meccs óta veretlen volt, és utoljára valamikor októberben kapott ki. Szóval egy nagyon, nagyon jó csapatról van szó, akik a csoportkörben is a lehetséges 18 pontból 16-ot begyűjtöttek."

A videóbíróról, miután Pepe kezezését semmivel nem szankcionálta a játékvezető...

"Nem tudom, hogy a 16-os vonalán, vagy azon belül volt-e. Úgy értem, engem már nem érdekel a videóbíró. Nem is tudom, hogy mikor használják, és mikor nem, és ez eléggé frusztráló."

"Még a téli szünet előtt volt párszor, hogy minket sújtott a videóbíró, azt hiszem ilyen volt a Fiorentina elleni meccs is. Nem tudom, hogy valaha is kiegyenlítődik-e a tévedés és a helyes használat közti kiegyensúlyozotlanság, de szerintem nem, én ezzel kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok."

A Porto elleni visszavágóról...

"Örülök neki, hogy előnnyel utazunk majd Portugáliába, de jó lenne, ha sikerülne ott is gólt szereznünk, akár többet is. Tudom, hogy jó csapatról van szó, de ennek ellenére mi képesek vagyunk jól játszani ellenük, és szerintem nem gond az, hogy otthon játszottuk az első meccset."

A sok fiatal játékosról...

"Nem érzem szükségességét, hogy eladjuk ezt a sok fiatal játékost. Három évvel ezelőtt tettünk egy összehangolt erőfeszítést, hogy Rómát egy vonzó helyé tegyük a fiatalok számára, akik aztán szívesen jönnek ide játszani. Mikor átvettük a csapat irányítását, akkor nem örököltünk valami remek folyamatot, és talán az első években más, sokkal magasabb priorutású dolgok is voltak. De ha megnézzük a mostani ifjúsági csapatainkat, egészen az U-19-től a 10 éves srácokig, akkor láthatjuk, hogy ezek a csapatok mind az adott bajnokság élmezőnyében vannak. Tehát joggal érezhetjük úgy, hogy sok hatalmas tehetség fog kiemelkedni a későbbiekben."

"A keddi meccsen 7 olasz volt a kezdőcsapatban, amire legutóbb 6 évvel ezelőtt volt példa, akkor ez a Juventusnál fordult elő. Ráadásul az U-17-es csapatunk Dohában elődöntőt játszik egy neves tornán olyan csapatokat legyőzve, mint a PSG, vagy a Szpartak Moszkva. Szóval komoly erőfeszítéseket tettünk évekkel ezelőtt, és ez 2-3 év múlva elkezd majd beérni."

Az eddigi szezonról...

"Nos, nem vagyok teljesen elégedett, mert úgy vélem, nekünk a második, vagy a harmadik helyen kellene lennünk, ha jobban megnézzük. Nagyon sok szörnyű pontot vesztettünk ebben a szezonban, és sokat közülük a meccsek végén. Ez nekem igen frusztráló. 3:0-ra vezetünk az Atalanta ellen, aztán döntetlen lesz a vége..."

"Ha jobban megnézem, és csak a pontok kétharmadát veszem annak, amiket elrontottunk, akkor is közel lennénk a második helyhez. Szóval ebből a szempontból nem vagyok boldog."

A Seriea A-ról...

"Én nem veszek semmit magától értetődőnek ebben a bajnokságban. Továbbra is azt gondolom, hogy a Serie A az egyik legnehezebb bajnokság Európában, és tényleg azt gondolom, hogy van olyan nehéz és erős, mint a Premier League. Ha a bajnokság utolsó 10 csapatát vesszük, ott is olyan sok a stratégiai és taktikai elem, hogy nem lehet ellenük csak úgy 4-5 góllal nyerni, iszonyat nehéz még ellenük is. Ami viszont minket illet, nekünk csak a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk, ami nem más, mint az első négy hely valamelyikének megszerzése."

A stadion projekttel kapcsolatban...

"A főpolgármester és mindenki más azzal jött az elmúlt hetekben, hogy a jóváhagyásnak meg kell lennie az év végére. Szerencsére ezzel kapcsolatban sok pozitívum történt mostanában, viszont voltak természetesen nem túl szép dolgok is, de remélem, hogy most már mihamarabb megtörténik a jóváhagyás."

"Egy nyitott kérdés még mindig van, mégpedig hogy meg kell vásárolnunk a földet, ezzel kapcsolatban volt egy szándéknyilatkozat, majd 2 és fél hónappal ezelőtt meg is állapodtunk az Eurnova-val. Viszont egy annyira ésszerűtlen ügyvéddel van dolgunk, aki folyamatosan megakasztja a dolgokat, ésszerűtlen dolgokat kér, amiket mi nem vagyunk hajlandóak elfogadni."

"Viszont ha egyszer ez lezárul, onnantól a mi irányításunk alatt lesz végre a projekt, és sokkal több rugalmasságunk lesz a partnereink felé."

Az új stadion fontosságáról...

"A stadion az AS Roma holdingtársaság tulajdonában van, ezt sokan nem fogják fel, hogy nem az én játékszerem. Ez a csapaté, szóval bármi történik a stadionnal, minden bevétel, a növekvő bevételek, amik majd jönnek, remélhetőleg csakis minket tesz majd erősebbé, és ezáltal rugalmasabbá."

"Kulcsfontosságú a stadion. 100%-ig. Amennyiben a Roma folyamatosan az európai élmezőny top 5-6 csapatával szeretné felvenni a versenyt, ahhoz szükség van erre a stadionra. Egyszerűen kell. Ez gazdasági kérdés. Amikor a Real és a Barca milliárd dolláros bevételeket produkál, akkor nincs más út. Megpróbálhatsz egy ideig okoskodni a játékosvásárlások területén, ami egy ideig működhet is, de hogy ezt folyamatosan és következetesen csinálhasd, szükség van ezekre a pénzügyi dolgokra, ez tény."

A Pénzügyi Fair-Play-ről...

"Néha az FFP miatt el kell adnunk játékosokat. Ezt az emberek nem értik meg. Sajnos így működnek a dolgok, nem pedig úgy, hogy 'Óóó, Istenem, meg akarok szabadulni ettől a sráctól!' Az FFP hatálya alatt sajnos meg kell felelni bizonyos szigorú feltételeknek, és amivel bizonyos csapatok nem foglalkoznak, de mi igen..."

"Ez elég zavaró, mert ha megnézzük a büntetéseket, vagy éppen azok hiányát, akkor feltehetjük azt a kérdést, hogy 'Mit foglalkozunk mi az FFP-vel?', nem lenne egyszerűbb kifizetni a 12 millió eurós büntetést és kész..."

Az olasz futball felemelkedéséről...

"Szerintem a ligának és a szövetségnek van még miben fejlődnie. Léptünk már előre, de szerintem egyik klubtulajdonos sem 100%-ig elégedett. Főleg, ha megnézzük, hogy a Bundesliga mit tett, a La Liga mit tett, és persze a Premier League mit tett...szóval van még tennivaló bőven."

Aleksandar Kolarovról...

"Számomra nem kérdés, hogy egy abszolút profiról beszélünk. Minden egyes nap ő az első, aki megjelenik az edzésen, és sokszor az utolsó, aki távozik. Nincs jelen a közösségi médiában, nem jár el piálni, egyszerűen csak keményen edz, és keményen futballozik. És néha hibázik, ahogy mindannyian tesszük azt. Remélem, hogy ezt a szurkolók is észreveszik, hogy olyan srác, mint ő, jó lenne 22 a csapatban. Nem panaszkodik, ha sérült, még olyankor is játszani akar."

A feltörekvő fiatalokról...

"Ezek a srácok, mint Nicolo és Pellegrini, nagyon nagyon intelligensek, és érettek a korukhoz képest. Az én szememben például Lorenzo a jövő Romájának a vezére."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pallotta, inter