Totti: Komoly vitáim voltak Spallettivel

Totti: Komoly vitáim voltak Spallettivel

A születésnapját ma ünneplő volt játékos az önéletrajzi könyvében elismerte, Spalletti második regnálása idején sokat veszekedett a tar mesterrel.

Francesco Tottinak ma jelent meg az 'Un Capitano' című önéletrajzi könyve, melyben több dologra is fény derül, többek között a Luciano Spallettivel nem túl rózsás viszonyára is.

A Roma legendája a könyvben kitér arra is, hogy komoly összeütközésbe került Spallettivel a Torino elleni bajnokit követően, ahol Totti csereként beállva két gólt is szerzett, ezzel megmentve szeretett csapatát.

"Amikor az utolsó játékos is bejött az öltözőbe, Spalletti becsukta az ajtót maga mögött, bár lényegében becsapta azt, és üvöltözni kezdett."- írja Totti a könyvében.

"Az én szekrényem a legtávolabb van az ajtótól, közvetlenül De Rossié és Florenzié mellett, és éppen a cipőfűzőmet kezdtem el kifűzni. Nem is értettem a hirtelen csendet, majd amikor felemeltem a fejem, hirtelen azt vettem észre, hogy Spalletti arca egy centire van az enyémtől. 'Elég, kicsesztél velem, úgy csinálsz, mintha parancsra tennéd, aztán kártyázol a tilalmam ellenére, végeztem veled!' És ezt maximum hangerőn. Ez volt az utolsó vita köztünk, de itt elfogyott a cérna, négy embernek kellett lefognia. Itt viszont mindennek vége lett."

"Aztán később, mikor lenyugodott, elment a sajtótájékoztatóra és azt nyilatkozta, hogy hiába a két gólom, a siker mindenképpen a csapatnak köszönhető."

Totti még 2016 decemberében egy a TG1-nek adott interjúban mesélt arról, hogy sokszor úgy érezte, Spalletti nem tiszteli, és egyszer az edzésről is eltiltotta őt.

"Azt mondta, 'elég, felesleges folytatni, úgysem érted. Hibáztál, most menj haza szépen.' Ez volt a legmegalázóbb büntetés, amit valaha kaptam, hogy haza kellett mennem Trigoriából. Nekem, akinek az otthona Trigoria."

"Remegtem az idegtől, és csak ennyit mondtam: 'Rendben, elfogadom a büntetést. Meglátjuk, hogy te, vagy én fizetünk majd meg ennek a következményeiért.'"

"Mire Spalletti ezt válaszolta: 'Most fenyegetsz engem?' Mire Totti: 'Tudod, hogy a szurkolók az én oldalamon állnak, én csak jó dolgokat mondtam eddig rólad, te pedig el akarsz innen zavarni engem. Vállald a felelősséget.'"

"Spalletti: 'Ugyanolyan vagy, mint a többiek, felejtsd el, hogy pótolhatatlan vagy.'"

"Totti: 'Gyáva, szóval nincs már rám szükséged többet, ha? Ide jöttél egy küldetéssel, hát akkor fejezd be!'"

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Totti, Spalletti