Sabatini: A tüdőmet adtam a Romáért, ez a klub a csontokig hatol

Sabatini: A tüdőmet adtam a Romáért, ez a klub a csontokig hatol

A Roma volt sportigazgatója a Corriere dello Sportnak beszélt többek között a fővárosi együttesről, Iturbéről, és Nainggolanról is.

Walter Sabatini miután távozott a Romától, az Interhez szerződött, azonban rövid idő után onnan is felállt, és most a Sampdoria együttesénél próbálja meg mindazt, amit előtte éveken keresztül a Románál tett.

Sabatini a Romáról

"Amikor azt mondtam, hogy a Roma után nyugdíjba vonulok, akkor azt komolyan is gondoltam. A Roma ilyen hatással van rád. Utána mentem az Interhez, és végül csak két év elteltével jutottam el oda, hogy a Romáról úgy tudjak beszélni, hogy már nincs meg az a szoros kötődésem."

A lehetséges visszatérésről

"Nem, ez teljességgel lehetetlen. Nem is említve, hogy hiba lenne."

Baldissoniról

"Egy nagyon értelmes, de szinte hatástalan ember. Nagyon intelligens, és szereti a dolgokat analizálni, nagyszerű a dolgok elrendezésében, viszont kevés a kézzelfogható tény, amit csinál. Egyetlen gyengesége, hogy tökéletes életet élt. Mindig mondtam neki: 'Mennyit szenvedsz a főnököd irányítása alatt?'"

Spallettiről

"Ő sokakkal ellentétben egy nagylelkű ember. Szinte lehetetlenség visszaadni mindazt, amit ő beletesz a munkába, ami egy edzőtől nagyon ritka. A viselkedése gyakran arra korlátozódik, hogy megvédje magát a saját félelmeivel szemben, és egy csomó olyan dologtól, amivel nem könnyíti meg a saját életét. Viszont egy top edző, és remek ember."

Monchiról

"Nagyon különbözünk egymástól. Neki van egy módszere, nekem nincs. Azt viszont kijelenthetem, hogy mindig nyilvánosan elismerte a munkámat."

Kolarovról

"Kolarov lenyűgözött engem. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy még ilyen lelkesen fog fel-le futkosni a szélen. Egy legyőzhetetlen harcos, olyan, mint Strootman."

Strootmanról

"Sosem akartam megszabadulni tőle. Strootman az én hősöm, és mindig is az marad, mert ő egész héten a futballért él, nem csak vasárnaponként."

Pastoréról, aki szerinte nem tudja kezelni a versenyhelyzetet

"Egy provokátor ügynök vagyok. Pastore olyan, mintha a fiam lenne, és el is fogom mondani neki azt, amit akarok. Az első párizsi évében hihetetlen dolgokat csinált, majd szépen alábbhagyott, beleszürkült. Ezt ő is tudja, ezt egymás között is elmondtam neki. Viszont a fociban egy zseni, Rómában sok örömöt fog még okozni."

Ricky Massaráról

"Határozott véleményen van róla. Egy problémamegoldó, intelligens, és lojális ember, kevesen vannak ilyenek. Arra ösztönöztem, hogy menjen vissza a Romához, mert nem akartam, hogy beleszürküljön a szerepébe mellettem, ráadásul neki a bőre alatt is a Roma van."

Nainggolanról

"Az ő eladásával többé már nem érzem magaménak a Romát. Itt volt az ideje a változtatásnak, mert minden ciklusnak vége szakad. Két magyarázata van az eladásának. Az első, hogy június 30 előtt a Romának 38 millió euróra volt szüksége, amiből 14 millió Santon és Zaniolo volt. A másik az, hogy a Romának elege lett. Már nem akarták tovább támogatni a túlkapásait, kicsapongásait. Spalletti például nagyon jól kontrollálja őt. Neki az volt a módszere, hogy együtt aludt Nainggolannal Trigoriában, persze mindketten külön hálószobában, de köztük nyitva volt az ajtó. Spalletti zseniként kezeli az ilyen helyzeteket. Személy szerint sok sikert kívánok neki, ő egy olyan srác, aki mindig elbűvöl. Szerintem az Internél is a maximumot hozza majd ki magából, és olyan dolokat fog csinálni, amit nem várnának tőle az emberek."

A Roma eddigi átigazolásairól

"Azt hiszem, hogy Kluivert megszerzése hatalmas üzlet volt. Szerintem Alissont el fogják adni 70 millióért a Chelsea-nek. Nézzék, ennyiért egy kapust már el lehet adni. Máskülönben könnyen olyan helyzetbe kerülsz, hogy évi 5-6 millióért kellene hosszabbítást ajánlani, amit a Roma egyáltalán nem tehet meg."

De Rossiról

"Hatalmas lelke van. Olyan valaki, aki a karját is képes lenne levágni a Romáért."

Tottiról

"Ő Róma egyik eszmei alapköve. Ha hozzáérsz, véged van. De ez nem az ő hibája. Már 20 éves korában arra tanították, hogy Róma ő. Amúgy egy vicces srác, és egy óriási bajnok. Példátlan dolgokat láttam tőle a pályán."

A legjobb igazolásáról

"A 18 éves Marquinhos. Leigazoltam, majd igen gyorsan eladtam. Persze elismerés illeti Zemant is, aki nem félt játszatni."

A két talán legnagyobb csalódást keltő igazolásáról: Iturbéről és Gersonról

"Gerson azért mutatott valamit a tehetségéből, de nagyon lusta játékos. Még mindig nem értette meg azt, hogy a maximumot kellene kihoznia a hihetetlen fizikai előnyeiből. Sosem meri felvállalni az emberével az ütközést. Túlságosan elégedett önmagával."

"Iturbénak olyan problémája volt, amit úgy döntöttünk, hogy eltitkolunk. Elég erősen kezdett a Romában, majd valószínűleg elszakadt a térdszalagja, de nem küldtük el műtétre. Helyette sima terápiára küldtük, hogy természetes módon gyógyuljon meg, és onnantól kezdve nem volt önmaga."

Sketelenburgól

"Vele nem volt szerencsénk. Remek kapus, de túlságosan is törékeny személyiség. Alisson egyáltalán nem ilyen. De ne feledjük el a rúgást, amit a San Siróban kapott Luciótól, onnantól az önbizalma is elment."

Rudi Garciáról

"Az első közös év olyan volt, mintha a víz felett jártunk volna, de a harmadik évre ez megváltozott, és olyan érzés volt, mintha a feje a víz alá merült volna. Az elnök eléggé durva, goromba volt vele. Nem szabad egy olyan emberbe belerúgni, amelyik egymás után két évben is a BL-be vezeti a csapatodat."

Pallottáról

"Egy eléggé bizonytalan ember, akivel kapcsolatban mindig az elutasításra fogunk emlékezni."

Di Francescóról

"Nagyon tetszik, ahogy a Roma keretével bánik. Mindenkinek megadja a lehetőséget, aztán eljutott egészen a BL elődöntőig, majdnem a döntőig. Nagyon sok rómait boldoggá és büszkévé tett hosszú évek után."

A BL-menetelésről

"Nem tudom magam meghazudtolni, nem okoztam magamnak meglepetést, szégyenérzet nélkül drukkoltam a Romának."

Forrás: chiesaditotti.com

Címkék: AS Roma, Sabatini, interjú