Mourinho: Megfizettünk a hibáinkért

Mourinho: Megfizettünk a hibáinkért

A Roma 2:1-es vereséget szenvedett a Cremonese ellen, így már a negyeddöntőben búcsúzott az Olasz Kupából.

"Gratulálok a Cremonesenek. Két nehéz mérkőzést nyertek, a Napoli ellen és a Roma ellen idegenben. Ez egy furcsa sorozat, hiszen eddig a tabella alsó felében tanyázó csapatok ellen kellett pályára lépnünk, így ettől még lenyűgözőbb, amit tettek - dicséretet érdemelnek, és megérdemelten vannak az elődöntőben, gratulálok."

"Megfizettük az árát egy borzalmas első félidőnek, egy nagyon gyenge teljesítménynek. Aztán a másodikban egyéni hibát követtünk el. Az első félidőben elkövetett hiba beleillett a játék kontextusába, tekintve, hogy olyan rosszul játszottunk. Míg a második félidőben elkövetett hiba a semmiből jött, egy olyan hiba, ami az ellenfél második gólját eredményezte. Aztán volt egy pozitív reakciónk, de nagyon tömören védekeztek, nekünk pedig nem volt szerencsénk a kapu előtt. Könnyen lehetett volna sokkal korábban is gólt szereznünk."

"De ez van. Az évek során megtanultam, hogy ne sírjak egy vereség után, hanem inkább nézzek előre a következő meccsre. A csapatunk akkor küzd, amikor rotációra kényszerülünk, egy hét alatt három meccset is nehezen tudunk játszani. Azonban visszatérve erre a mérkőzésre, megérdemeltük, hogy megfizessük az árát annak, ahogyan az első félidőben játszottunk."

A nápolyi idegenbeli meccs után azt mondta, hogy a Roma messzire juthat, ha így játszik. Ez egy visszalépés?

"A futball ilyen, ez a topcsapatokkal is megtörténik - képzeljük el, mi történhet azokkal, akik nem a csúcson vannak. Nápolyban teljesen más eredményt érdemeltünk volna. Nagyszerű meccset játszottunk, ezért úgy éreztem, büszkén mondhatom, hogy büszke vagyok, még akkor is, ha természetesen csalódott voltam a vereség miatt. Ma nem mondhatom el ugyanezt."

"Csak azt mondom, hogy ennek a mérkőzésnek vége. Mások kommentálhatják, mások úgy reagálhatnak rá, ahogy nekik tetszik. Az én dolgom a következő mérkőzés. Három nap múlva játszanunk kell, nekem pedig arra kell koncentrálnom."

Megbánta, hogy nem a megszokott kezdőkkel játszott az elejétől kezdve?

"Ez a régi, meccs utáni panasz. Amikor két nappal a mérkőzés előtt az orvosi részleg - akik felügyelik az összes egyes játékos helyzetét - nagyon világosan közli veled, hogy A, B, C, D játékos a piros zónában van, sérülésveszélyben, amikor szombaton újabb mérkőzésünk lesz, és egy olyan csapatunk van, amely nem engedhet meg magának sérüléseket.... Mindez elgondolkodtató. Ha Paulo Dybala ma kezdett volna, de aztán összeszedett volna egy hosszabb sérülést, akkor talán örülhettünk volna, hogy ott vagyunk az elődöntőben, de akkor egy hónapra elveszítettük volna őt. És ez vonatkozik Paulóra, Maticra, Tammyre is. Láhatták, hogyan fejezte be Tammy és Matic a nápolyi meccset?"

"Kicsit nehéz felfognom, hogy miért játszottunk ma, aztán szombaton újra játszunk. Az ok, amit mondtak nekem, az, hogy vasárnapra egy rögbimeccs van kiírva, és ennek következtében hétfőn nem játszhatunk, mert a pálya tönkre fog menni. Egy olyan csapat esetében azonban, mint a miénk, ez mindig ugyanaz a történet. Ha nem rotálom a játékosokat, és aztán megsérülnek, az probléma. Ha lecserélem őket, és a csapat nem játszik jól, akkor is probléma, mert kiesünk."

"De több mint ezer meccs után a meccs utáni vélemény mindig nagyon szubjektív. Én inkább objektív vagyok, és azt mondom, hogy rosszul játszottunk. Borzalmas első félidőt produkáltunk, amelyben megfizettünk a hibáinkért. De mi egy csapat vagyunk, és nem akarok hibáztatni egyetlen játékost sem, aki hibázott. Mindannyian hibáztunk."

Zaniolo közleményt adott ki, amelyben kezet nyújtott a Romával való megbékélésre. Szeretné kommentálni az általa elmondottakat?

"Nem, a tulajdonosi kör nagyon egyértelmű volt, és én nem fogok további kommentárokat fűzni ehhez."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Cremonese, Olasz Kupa