Mourinho: Fájdalmas vereséget szenvedtünk

Mourinho: Fájdalmas vereséget szenvedtünk

A Roma egy büntetővel 1:0-ra kikapott a városi rivális Laziotól, ezzel kiesett az Olasz Kupából.

"Mindig fájdalmas egy vereség, de amikor a derbiről van szó, még fájdalmasabb" - mondta a SportMediasetnek a portugál tréner a lefújást követően.

"Nagy nehézségeink vannak, és küzdünk, hogy megbirkózzunk velük. Játszottunk a Napolival, a Juvéval, az Atalantával és a Lazióval, a Napoli ellen nyertünk, az Atalanta és a Juve ellen többet érdemeltünk volna, ma pedig egy büntető miatt veszítünk a modern futballban. Nem mondom, hogy büntető volt, vagy nem, de ha a játékvezető három méterről nem adja meg, akkor miért vizsgálják... A játékosok így vannak nevelve, hogy egyből dobják magukat a tizenhatoson belül. Tíz, vagy húsz évvel ezelőtt ilyen nem történt volna, mint ma."

"Az első félidőben mi voltunk a személyesebb csapat, és szervezettebbnek tűntünk a pályán. Minden megváltozik számunkra, amikor Dybala elhagyja a pályát, ez történt a Fiorentina ellen is, amikor úgy tűnt, hogy könnyen nyerhetünk. Nélküle kevesebb a minőség és kevesebb a kapcsolat."

"A kapott gól is kicsit nevetséges, és nem a büntető miatt, amit egy fiatal, de ragyogó tehetség, Huijsen okozott, hanem egy olyan srác hozta össze a büntetőt, aki 55 percet játszott eddig a Serie A-ban. Egy top és intelligens játékvezetővel, aki a játék minden aspektusát uralja, aki arra fókuszál, hogy ne csússzon ki a játék a kezéből, és kézben tudja tartani a meccset, de nem hagyja a folyamatos játékot..."

"Dybala? A szokásos izomsérülést szenvedte el. Két nappal ezelőtt egy nagyon fizikai meccset játszott, és 80 percig volt a pályán. Ez egy megterhelő mérkőzés volt, és ő játszani akart. Vannak példáink olyan emberekre, akik a határokon belül vannak, de túllépik azokat, mint például Mancini, aki fájdalomcsillapítót szed a játékhoz, és nem edz a következő meccsig."

"Amikor Paulo kiesik, minden nehezebbé válik. Pellegrini azután lépett pályára, hogy vasárnap a gerincét ért ütést szenvedett. Csalódtam néhány játékosban ma este. Lukaku nagyszerű gólt lőhetett volna, eljutunk a tizenhatosig, de ott elfogyott a tudomány."

"A kupából való kiesés mindannyiunkat nyomaszt, amikor különösen ezekre a hihetetlen szurkolókra gondolunk. Vessünk véget ennek a szörnyű körforgásnak vasárnap Milánóban."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Lazio, Olasz Kupa