Mourinho: Ez a csapat mindig a maximumot nyújtja

Mourinho: Ez a csapat mindig a maximumot nyújtja

A Roma sovány, 1:0-ás győzelmet aratott a másodosztályú Genoa ellen, ezzel továbbjutott az Olasz Kupában.

Látszott, hogy a csapat mindenképpen irányítani akarta a mérkőzést, azonban egy darabig elég nehéz volt a szervezetten futballozó Genoa ellen, egészen addig, amíg Paulo Dybala meg nem villant...

"A csapat mindig a legjobbját nyújtja, és ezért nagyon szeretem a fiúkat. Gyerekként megtanultam - és most már nem vagyok gyerek, néhány hét múlva 60 éves leszek -, hogy amikor mindent beleadsz, senki sem kérhet tőled többet."

"Persze utána játszhatsz jól, nagyon jól vagy egyáltalán nem jól, de amíg a legtöbbet adod magadból..."

"Minden játékos, aki a legjobbját nyújtja, mindig a szeretetemet élvezi. Ezért az egyetlen dolog, ami nem tetszett, az a néhány füttyszó Nicolo Zaniolónál."

"Amikor azonban van valaki, aki a Romától kapja a fizetését, és egy mikrofon előtt úgy dönt, hogy kritizál egy játékost, akkor azzal megnyitja az ajtót a füttyögés előtt - mert nyilván a szurkolók tudják, hogy az illetőnek van múltja a klubnál. Az én kapcsolatom a klubbal még rövid, de talán a szurkolók hallgatnak rám: kérem, ne fütyüljék ki a játékosaimat, mert ők mindent beleadnak. Többet nem tudnak adni, így nem is adhatnak többet."

Lorenzo Pellegrinit le kellett cserélnie, mi a helyzet vele most?

"Lorenzónak van néhány problémája, meg kell néznünk, hogy pénteken hogy lesz. Nyilvánvalóan mindkettőjüket pihentetni akartam, de Alberto Gilardino egy nehéz meccsel ajándékozott meg ma este. Így aztán amikor Lorenzot le kellett hozzam magát, mindent meg akartam tenni, hogy elkerüljük a hosszabbítást."

"Beállíthattam volna valamelyik fiatal srácot - Volpato, Tahirovic -, de úgy döntöttem, hogy Paulóra cserélem. És ezek azok a játékosok, akik miatt az edzők jól néznek ki. Azért vannak jó edzők, mert jó játékosaik vannak. Nyilvánvalóan a csapatmunkáról van szó, nyilvánvalóan végig mi irányítottuk a játékot, és a három hátvéd igazi biztonságérzetet adott nekünk, de Paulo valami más: körülötte más a levegő."

Mit szólt a Roma és a Napoli szurkolói közötti jelenetekhez az autópályán?

"Edző vagyok, és edzek - és néhány ember szerint rosszul csinálom. De edző vagyok."

A klub igazgatója azt mondta, hogy minden megvan ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája-helyekért legyen versenyben a csapat. Egyetért ezzel?

"Az edző az edző. Nekem nem úgy tűnik, hogy az edzőnek kommentálnia kellene azt, amit egy igazgató mondott. Akár egyetértek vele, akár nem, nem kellene nyilvánosan kommentálnom."

Körülbelül két hónapja nem beszélt a médiával. Jelenleg boldog?

"Akár boldog vagyok, akár kevésbé boldog, mindig a legjobbamat adom. Ez a fontos, ez a legfontosabb a Roma szurkolóinak, a sportigazgatónak, a tulajdonosoknak. Ha két hónapig nem beszéltem, az azért volt, mert két meccsre felfüggesztettek, és soha nem beszélek, ha felfüggesztenek. Ma olyan helyzetben voltam, hogy beszélhettem volna, és beszéltem."

"Ezt kihasználva köszönetet mondok a Portugál Labdarúgó Szövetség elnökének; amit mondott nekem, arra nagyon büszke vagyok. Portugália az én hazám, és ő azt mondta, hogy mindent megtett volna, hogy megszerezzen, hogy nem csak az első, hanem az egyetlen választása voltam."

"De én itt vagyok, és mindent meg fogok adni a Romáért."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Genoa, Serie A