Mourinho: Bizakodva megyünk majd Milánóba

Mourinho: Bizakodva megyünk majd Milánóba

A Roma a másodosztályú Lecce legyőzésével biztosította a helyét az Olasz Kupa legjobb 8 csapata között.

Úgy tűnik, hogy ez a Roma nem tud nélkülözni bizonyos játékosokat...

"Sajnos ez igaz. Ez az, amit mondtam: a csapatunknak megvannak a korlátai, és ezzel tisztában vagyunk. Maitland-Niles és Sergio Oliveira lendületet adtak nekünk, több minőséget hoztak magukkal, több lehetőséget kínálnak, és ez már értékes dolog számunkra. De a mi projektünk arról szól, hogy apránként építkezünk."

Vajon más Romára lesz szükség a következő fordulóban az Inter ellen?

"Addig még hosszú út áll előttünk, lesz egy válogatott szünet és rengeteg más meccs is addig. Nincs kétségem afelől, az Inter a legjobb csapat és ők rendelkeznek a legjobb kerettel a bajnokságban, és így a kupában is. Szóval a legnehezebb ellenféllel kerültünk szembe a legjobb 8 között, de azért megyünk majd oda, hogy megpróbáljunk jó eredményt elérni. Meglátjuk, hogy ez lehetséges-e."

Mennyire elégedett azzal, amit eddig elért, és ahol most a Roma tart?

"Az érzelmi oldalát tekintve; a szenvedély, az empátia, a boldogság, hogy a Romáért és a Roma-szurkolókért dolgozhatok... ezt, ha egytől tízig osztályozzuk, akkor azt mondanám, hogy 11. Nagyon örülök, hogy egy olyan klubhoz tartozhatok, ahol érzem a körülöttem lévők támogatását és bizalmát. Nem is lehetnék boldogabb, hogy itt lehetek."

"Ami a futballt illeti, a negyedik és nyolcadik hely közötti helyezésért játszani egyértelműen nem az, amit szeretnék. De ez csak egy pillanat, amiben most vagyunk. Ez egy másik projekt számomra, és a következő szezon biztosan jobb lesz, mint ez."

"Mindezek után nem akarom elhallgatni a frusztrációt, amit ma este az első félidőben éreztem, mert technikai szempontból borzalmasan játszottunk. És az ilyen estéken nem sok értelme van a taktikáról beszélni - mert az nagyon nehéz."

"Mindazonáltal összességében boldog vagyok: Nem cserélném el azt, hogy a Roma edzőjének vagyok és ennek a projektnek a részese lehetek, semmi másra. A szavamat adtam: mielőtt a szerződésem három éve lejár, nem fogok távozni. Ez az én projektem is."

Milyen érzés lesz visszatérni a San Siróba?

"Tényleg nem tudom. Kicsit fel kell majd készülnöm érzelmileg, ahogyan már a bajnoki találkozóinkon is tettem, hogy megpróbáljak nem túlságosan érzelmeskedni, és megpróbálom úgy kezelni, mint bármelyik másik meccset. Azzal a szándékkal megyek oda, hogy a lehető legjobb Roma-csapatot állítsam ki, és biztos vagyok benne, hogy az Inter-szurkolók mindent megtesznek majd, hogy segítsék a csapatukat. De biztos vagyok benne, hogy nagy tiszteletet fognak nekem mutatni, mert a szurkolók nem felejtik el, amit a múltban elértem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Lecce, Olasz Kupa