Juan Jesus: Most már a Cagliari elleni meccsre kell figyelnünk

Juan Jesus: Most már a Cagliari elleni meccsre kell figyelnünk

A Roma újabb meccset hozott le kapott gól nélkül részben köszönhetően Juan Jesus jó teljesítményének.

Újabb meccs kapott gól nélkül - ez lenne jelen pillanatban a Roma legnagyobb erőssége?

"Igen, jelenleg nagyon jól játszik a csapat. Elől nagyon erősek vagyunk és ha hátul tömörek maradunk, akkor komoly gondokat tudunk a többi csapatnak okozni. Ezt kell folytatnunk, egy újabb lépést tettünk előre ezen az estén, de mostantól már a Cagliari elleni meccsre kell összpontosítanunk. Kemény meccs vár ránk vasárnap."

Ez a csapat eléggé nagy ahhoz, hogy megállja a helyét 3 fronton?

"Az sokkal fontosabb, hogy minőségi a keret. Sokan azt hiszik, hogy kicsi a keretünk, de itt minden játékos a maximumot nyújtja a Romáért."

Milyennek találtad ezt a meccset?

"Kemény volt, de szerintem jól játszottunk - különösen ha azt vesszük figyelembe, hogy nem kaptunk gólt. Az első félidőben a Sampdoria jól járatta a labdát, aztán a vezető gólunk után átvettük az irányítást. A dolgok pszichológiai oldala is nagyon fontos, hiszen nem csak a lábaidra van szükség a játékhoz, ebben pedig nagyon sokat fejlődtünk az utóbbi időben."

Három, vagy a négy védős rendszert szereted jobban?

"A három védős rendszerben nagy valószínűséggel több játéklehetőséget kapok, de az a legfontosabb, hogy segíteni tudjak a csapatnak. Akár belső védőként, akár szélsőként kapok lehetőséget, mindig a maximumot nyújtom."

Élvezted a harcot Luis Muriellel?

"Már sokszor játszottam ellene, itt is és Dél-Amerikában is. Ő egy top játékos, nagyon gyors, de most jól játszottunk és megakadályoztuk abban, hogy sok lehetősége legyen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Juan Jesus, Olasz Kupa, Sampdoria