Fonseca elégedett a csapat teljesítményével

Fonseca elégedett a csapat teljesítményével

Sorozatban két vereséget követően idegenben győzte le a Roma a Parmát az Olasz Kupában, és ezzel bejutott a legjobb 8 közé.

Gondolom szerettek volna gyorsan visszatérni a győztes útra, és továbbjutni a kupa negyeddöntőjébe.

"Igen, győzni jöttünk, és hogy továbbjussunk, ahol majd a Juventus vár ránk a negyeddöntőben. Nehéz meccs vár majd ránk Torinóban, de nekünk mindig úgy kell pályára lépnünk, hogy győzni akarunk."

Mivel volt különösen elégedett ezen a meccsen?

"Szinte az egész mutatott játék tetszett. Jól védekeztünk, és már az első félidőben is volt gólszerzési lehetőségünk. A második játékrészben már többször kerültünk a kapu elé, és kétszer sikerült is betalálnunk. Tetszett Nikola Kalinic teljesítménye, végig nagyon jól játszott, szinte az egyik legjobb volt. Bryan Cristante is jól játszott."

Szinte mindig a 4-2-3-1-es felállásban játszatja a csapatot, ezen az estén viszont Cristante a védővonalban helyezkedett el. Ilyet a későbbiekben többször is láthatunk majd?

"Most először játszottunk így, hogy Cristante védekező játékos volt. Nagyon tetszett, ahogy felépítettük a játékunkat. A védőhármassal nagyon jól kontrollálni tudtuk a Parma kontráit, mert nekik ez a legveszélyesebb fegyverük. Bryan abban adott nekünk plusz minőséget, hogy a támadásépítésben biztos pont volt hátul. Tetszett ez a formáció, és egyelőre nem tudom, hogy játszunk-e még majd ugyanígy, de az biztos, hogy ez is egy plusz lehetőség."

Mi a véleménye Lorenzo Pellegriniről?

"Pellegrini egy fantasztikus srác, egy igazi profi. Nagyon fontos játékosa a csapatunknak, aki magas játékintelligenciája révén több poszton is bevethető. Kulcsfontosságú játékos."

Üzen valamit Zaniolónak?

"A legjobbakat kívánom neki. Ez a győzelem érte is volt. Nagyon sajnáljuk a sérülését, de ahogy mondtam, erősnek kell maradnia, mi pedig végig mellette fogunk állni."

Mi a véleménye Matteo Politanoról?

"Nem akarok olyan játékosról beszélni, aki hivatalosan nem a csapat tagja."

Nem kellene a csapatnak több gólt szereznie?

"Mindig elég sok helyzetet alakítunk ki, és ez volt a helyzet a Torino és a Juventus elleni meccseken is. Ezen a meccsen is megvoltak a lehetőségeink, és éppen emiatt nem aggódom, mert helyzetekből nincs hiány. A gólok is jönni fognak. Külön öröm számomra az, hogy most nem kaptunk gólt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Parma, Olasz Kupa