Fonseca: A támadó-harmadban megint rosszak voltunk

Fonseca: A támadó-harmadban megint rosszak voltunk

A negyeddöntőben értek véget a Roma számára az Olasz Kupa küzdelmei, miután 3:1-re kikapott a Juventus vendégeként.

"Azt hiszem a két csapat közötti különbség az első félidőben a hatékonyság volt. Ahogy a Juventus az első alkalommal a kapunk közelébe került, gólt szerzett, majd ugyanez történt a második alkalommal is. A támadó-harmadig jól játszottunk, ott viszont rendszerint elfogyott a tudomány."- kezdte értékelését a portugál szakember a meccs után.

Mennyire befolyásolta a mérkőzést az, hogy egy Juventus ellen nem számíthatott Edin Dzekora?

"Tudjuk, hogy Dzeko nagyon fontos játékosunk, de kijelenthető, hogy a problémáink ezen a meccsen nem abból adódtak, hogy Nikola Kalinic játszott elől. Az összes támadószellemű játékosunknak jobban kellene teljesítenie, és mind Kluivert, mind Ünder elég sokat hibázott. A mérkőzést pedig a kapu előtti hatékonyság döntötte el."

A vasárnapi derbi előtt nem túl sok játékosa van, és Diawarát is le kellett cserélnie. Nem aggódik?

"De, nagyon. Nézzük meg, hogy mi van Diawarával, de az igaz sajnos, hogy jelenleg elég kevés játékos áll a rendelkezésemre. Reméljük, hogy Amadou sérülése nem komoly, és a következő meccsen bevethető lesz. Komolyan el kell majd gondolkodni azon, hogy miként közelítsük meg a rendelkezésemre álló játékosokkal a Lazio elleni meccset."

Ezen a meccsen a Roma játékosaihoz képest minta a Juventus játékosai sokkal harapósabbak lettek volna támadásban...

"Így van, mindhárom Roma támadónak sokkal többet kell tennie védekezésben. Ezen a meccsen, főleg az első szakaszban, egyáltalán nem védekeztek úgy, ahogy kell. Nem akarok ilyen hozzáállást látni a csapattól. Kluiverttől, Kalinictől és Ündertől sokkal több kell ebből a szempontból."

Elég sok hiba csúszott a helyezkedésbe, és ugyanez volt a római meccsen is. Miként tervezi ennek kijavítását a Lazio elleni meccs előtt?

"Ez két különböző meccs, a Lazio nem így játszik. Persze mindenképpen javulnunk kell, főleg ha azt vesszük, hogy a Juventus ellen két kontrából is gólt kaptunk, ezen egyértelműen dolgozunk kell. Én most csak amiatt aggódom, hogy a játékosaim legyenek egészégesek a vasárnapi meccsre, mert az nagyon nehéz találkozó lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fonseca, Juventus, Olasz Kupa