El Shaarawy: Köszönjük a kanyar biztatását

El Shaarawy: Köszönjük a kanyar biztatását

Hiába nyert a Roma 3:2-re a Lazio ellen, mégis a városi rivális jutott az Olasz kupa döntőjébe.

El Shaarawy szerezte a Roma első találatát, azzal egyenlített először a csapat, majd Salah duplájával megfordította a mérkőzést, azonban ez is kevés volt a továbbjutás kiharcolásához.

Mi nem sikerült?

"El kellett volna kerülnünk a két bekapott gólt. Az első félidőben mindössze egy lehetőségük volt. Ha sikerült volna a legelején kihasználni a lehetőségünket, akkor teljesen más lett volna a meccs. Megfizettünk azért a két gólért. Uraltuk a meccset és végül nyertünk, de ez is kevés volt."

A Roma 100 gólt szerzett ebben a szezonban, de még így is fennáll a veszélye annak, hogy semmilyen trófeát nem nyer. Miért van ez?

"Számos döntés bizonyult végül sorsdöntőnek mind az Európa Ligában, mind a kupában. Lyonban nem szabadott volna bekapnunk a negyedik gólt. Mindkét meccsen jobban futballoztunk, de az első mérkőzés sokba került. Túl kell tennünk rajta és a bajnokságra összpontosítani, ahol másodikok vagyunk és ezt mindenképpen meg kell tartanunk, hogy jövőre újra a Bajnokok Ligájában indulhassunk. És persze meg kell próbálni beérni a Juventust."

Tehát még mindig bíztok a bajnoki címben?

"8 meccs van még hátra, továbbra is hinnünk kell benne, amíg csak matematikai esélyünk van rá. Ezen az estén is hittünk, ahogy a szurkolók is, amit köszönünk is nekik, különösen a kanyarnak, hogy újra mögöttünk álltak. Nagyon fontos volt a támogatásuk és örülünk, hogy visszatértek. Mostantól a Serie A-ra összpontosítunk."

A szezonbeli 8 gólodból 7-et otthon szereztél, miért van ez?

"Őszintén nem tudom. Azt tudom csak, hogy akármikor pályára lépek akár csereként, akár kezdőként, mindig a maximumot nyújtom a csapat érdekében, legyen ez hazai pályán, vagy idegenben. Idén nem játszottam olyan sokat, mint tavaly, de ebben a szezonban elég jól ment a szekér a csapatnak elől és elég sokan versengünk ugyanazokért a helyekért. Ez viszont nem akadályoz meg engem abban, hogy a maximumot nyújtsam. Szerintem most is elég jól játszottam és személy szerint elégedett vagyok."

A Lyon ellen akár 3:1-re is alakíthattad volna az eredményt. Az volt a szezon fordulópontja?

"Igen, egy gól megváltoztathatta volna a szerencsénket, azzal a góllal továbbjutottunk volna. Nagyon megbántuk az elmulasztott lehetőséget, de emellett most már előre kell tekinteni és a hátralevő meccseinkre kell koncentrálni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Olasz Kupa, Lazio