El Shaarawy: A kapu előtt határozottabbnak kell lennünk

El Shaarawy: A kapu előtt határozottabbnak kell lennünk

A Roma támadója reméli, hogy a Torino elleni kupakiesést a csapat motivációként fogja felhasználni.

Már a legjobb 16 között kiesett az Olasz Kupa küzdelmeiből a Roma, miután hazai pályán 2:1-re kikapott a Torino együttesétől.

"A legutóbbi néhány meccsen nem ment a góllövés, viszont rengeteg gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki. Sokkal határozottabbnak kell lennünk, és be kell rúgnunk a helyzeteinket."- jegyezte meg a meccs után El Shaarawy.

Milyen a hangulat az öltözőben egy ilyen vereség után?

"Nagyon sajnáljuk, mert fontos cél volt számunkra. Mindent beleadtunk: jól felkészültünk, a helyes hozzáállással kezdtük a meccset, majd pontrúgásból gólt kaptunk, de ezután mindent megtettünk az egyenlítésért. Rengeteg helyzetünk volt, csak a labda nem ment be a kapuba."

Ez a vereség még harapósabbá tesz benneteket a Juventus elleni meccsre?

"Torinóban nem lesz ennyi lehetőségünk, szóval ha kialakítunk majd egy helyzetet, akkor azt ki is kell használnunk. A Juventus legnagyobb erőssége a védekezés. A legjobb tudásunk szerint kell majd játszani, és meggyőzőnek kell lennünk."

Az legalább segít valamit, hogy jó teljesítményt nyújtottatok?

"A teljesítmény rendben volt, még azoktól is, akik kevesebbet játszottak eddig. A koncentráció és a hozzáállás nem hiányzott. Erősebbnek kell lennünk, mint bármilyen rossz szerencse, félre kell tennünk ezt a kudarcot, és csak a következő előttünk álló feladatra kell koncentrálni."

"Most már a bajnokságra és a BL-re összpontosítunk, és ha sikerülne jó eredményt elérni Torinóban, akkor az megfelelő erőt és önbizalmat adna."

A Juventus ellen is hasonló lesz a csapat hozzáállása?

"Nyitott szemmel kell pályára lépnünk, képesek vagyunk úgy játszani, ahogy tettük azt ma is: az ellenfél térfelén letámadni, és rákényszeríteni az ellenfélre a mi akaratunkat. Támadni megyünk oda, nem azért, hogy visszaálljunk. Tudjuk, hogy mennyire fontos meccs vár ránk, amit megpróbálunk megnyerni majd."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, El Shaarawy, Torino, Olasz Kupa