Di Francesco: Nagyon fontos az Olasz Kupa

Di Francesco: Nagyon fontos az Olasz Kupa

A Roma holnap este a Virtus Entella ellen kezdi meg a szereplését az Olasz Kupa küzdelmeiben.

A tavalyi kupafiaskót követően a Roma idén még komolyabban veszi az Olasz Kupa küzdelmeit, és szeretne a lehető legmesszebb eljutni, ehhez holnap viszont nem szabad lebecsülni a Serie C-ben szereplő ellenfelet.

Milyen állapotban tért vissza a csapat a téli szünetről?

"Az egész csapaton látszik az akarat. Odatették magukat az edzéseken, és nagyon tetszik az elmúlt napok koncentrációja."

Van olyan játékost, akit még meg kell vizsgálni a holnapi meccs előtt?

"Manolasz és El Shaarawy nem lesznek a keret tagjai, viszont Alessandro Florenzi azok egyike, akire még vár egy vizsgálat a meccs előtt. Azt is el kell döntenem, hogy Edin Dzeko, vagy Patrik Schick kezd majd, jelen pillanatban 50-50% az esélye mindkét játékosnak."

A Roma azzal a Virtus Entellával találkozik majd, amelyik eddig a kupasorozat legnagyobb meglepetését szolgáltatva jutott el idáig.

"Nos, ott volt a Novara is. Az Entella igaz a Serie C-ben szerepel, de szerintem megállnák a helyüket a B-ben is. Nagyon tapasztalt edzőjük van, és biztos vagyok benne, hogy ez az alkalom most az egész csapatnak hatalmas lökést ad majd. Egyáltalán nem szabad lebecsülnünk őket."

Hogyan készíti fel a csapatot arra, hogy ne becsüljék le az ellenfelet?

"Igen magas intenzitással edzettünk, mert ez a sorozat nagyon fontos számunkra. Az Olasz Kupa mindig az egyik célunk, és tavaly bizonyos okok miatt nagyon rövidre sikerült a szereplésünk. Olyan hozzáállást kell teremtenünk, ami azt teszi lehetővé, hogy minden sorozatban a legjobban szerepeljünk."

Annak ellenére, hogy nagyon hideg van, ráadásul hétfő is lesz, akár 15.000-nél is többen lehetnek majd a mérkőzésen...

"A szurkolók mindig nagyon fontosak, mindig ki kell szolgálnunk valamivel őket, vagy a teljesítményünkkel, vagy a játékstílusunkkal."

Végezetül mit vár a 2019-es évtől?

"Hogy folytassuk a fejlődést és javulást mind az eredményesség, mind a teljesítmény szempontjából, mert ezeken a területeken az elmúlt fél évben nem teljesítettünk valami jól."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Virtus Entella, Olasz Kupa