Di Francesco: Jó volt a csapat hozzáállása

Di Francesco: Jó volt a csapat hozzáállása

A Roma mestere szerint a csapat a megfelelő hozzáállással tért vissza a szünetről.

Mi az, amivel a leginkább elégedett volt a meccsen? A csapat hozzáállása?

"Igen, a csapat hozzáállása tényleg jó volt, habár volt olyan 15 perc az első félidőben, amivel nem igazán voltam elégedett. Akkor eléggé rosszul passzoltunk, és ezáltal sok kontralehetőséget ajándékoztunk az ellenfélnek. Tudtuk, hogy sokszor operálnak hosszú labdákkal, amiket sokkal gyorsabban kellett volna olvasunk. A második félidei teljesítményünkkel elégedett vagyok, különösen azzal, ahogy megtartottuk a labdát."

"Annak is szintén örülök, hogy néhány játékos nagyon jó képet adott magáról a mérkőzésen. El Flaco és Karsdorp az utóbbi időben nagyon jó edzésmunkát végeztek, és most a mérkőzésen is jól teljesítettek, ami azt mutatja, hogy jó úton járnak. A rossz oldala a meccsnek az, hogy mindig ott a lehetőség a sérülésekre, aminek következtében bizonyos játékosokra nem tudok folyamatosan számítani."

Pastore egyértelműen kivételes képességű játékos. Mi az oka annak, hogy ezt eddig nem tudta megmutatni a pályán?

"Az eddigi római pályafutása kissé furcsa utat járt be. Nagyon jól kezdett, szerzett néhány remek gólt, mindezt úgy, hogy egy olyan csapattól érkezett, ahol nem sokat szerepelt. Aztán jöttek a sérülések, melynek következtében nem tudott folyamatosan edzeni, és sorozatban játszani sem. A mostani teljesítményével elégedett vagyok. Ő nem egy sprinter alkat, ő az a fajta játékos, aki képes mozgatni a csapatot. Szükségünk van rá, és azon vagyunk, hogy mihamarabb visszatérjen a legjobb formájához. Nincs még egy hozzá hasonló játékos a keretben, aki képes lenne a támadóharmadban olyan passzokat kivitelezni, mint amiket ő tud. Fontos játékos, ezért mindent megteszünk, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjon, ezért is fontos az ilyen meccs, mint ez volt."

Mennyire fontos az Olasz Kupa a Roma számára?

"A legfőbb célunk az, hogy a bajnokságban a legjobb négy között végezzünk, mert a céljaink teljesítéséhez a Bajnokok Ligája szereplés elengedhetetlen, de persze emellett másik két fontos sorozatban is jelen vagyunk. Az egyik maga a Bajnokok Ligája, ahol tavaly nagyon sikeres szezont futottunk, amit egyesek nagyon gyorsan képesek elfelejteni. Aztán itt van az Olasz Kupa maga, ami szintén jelentős kupasorozat. Szeretnénk minden sorozatban jól szerepelni. A csapat fejlődik, és látszik, hogy a teljesítményt illetően megpróbáljuk megszilárdítani a folytonosságot, és ennek örülök."

Mi a helyzet Karsdorppal?

"Nagyon jó képességekkel megáldott srácról van szó, akinek viszont a védekezést illetően még sokat kell fejlődnie. Sajnos neki is térdsérüléssel kellett megbirkóznia, emiatt egyáltalán nem tudott folyamatos játéklehetőséget kapni. Most viszont láthattuk mind a fizikai, mind a technikai képességeit. Nagyon jó a döntésképessége, és több alkalommal megmutatta, hogy nagyon gyors a szélen. Nagyon szeretem az olyan szélsőket, mint amilyen ő is."

Milyen állapotban van a csapat a téli szünet után?

"Az edzéseken jól állapotban voltak, és jól is ment a munka. Ezen a meccsen látszott, hogy van önbizalmuk, és szerették volna élvezni a játékot, ami fontos. Úgy tértek vissza a szünetről, hogy mindenképpen erős kezdést szerettek volna bemutatni, és ez jó jel. Nagyon elégedett vagyok a hozzáállásukkal mind az edzésen, mind ezen a meccsen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Virtus Entella, Olasz Kupa