Totti további fejlődést vár a szezon második felében

Totti további fejlődést vár a szezon második felében

Francesco Totti szerint a Roma folyamatosan csökkenti az élen álló csapatokkal szemben a különbséget.

A Roma legendája Dubaiban kapott újabb díjat a pályafutása elismeréseként.

"A Roma is a bajnoki címre esélyes csapatok egyike."- jelentette ki Totti.

"A Roma benne van abban a 3-4 csapatban, amelyik tényleg versenyben lesz a bajnoki címért, mert nagyon erős, versenyképes a csapat."

"Az idei szezon nagyban különbözik az előzőektől, mert 3-4 jó csapat is van, akik a végsőkig harcolni fognak, és megpróbálnak minél több pontot gyűjteni."

Nemrég az Allianz Stadionban voltál, ahol a Roma Juventus elleni meccsét nézted. Nincs benned egy kis irigység?

"Az irigység szó nem szerepel az én szótáramban. Én csak figyelek, hallgatózom és vizsgálódom. Most egyetlen dologra tudok irigy lenni, az pedig a saját stadionjuk."

Tényleg sokkal nehezebb bajnoki címet nyerni Rómában, mint bárhol máshol?

"A statisztikák ezt mutatják, hogy egy római bajnoki cím tízszer többet ér, mint egy, más olasz csapattal megnyert. De felesleges erről beszélni, inkább reménykedjünk abban, hogy ez a mostani Roma képes lesz annyit fejlődni és javulni, ami elég lehet hozzá."

Egy bizonyos 10-es játékos, Paulo Dybala nehéz időszakon megy keresztül, és állítólag több külföldi klub is le akarja igazolni. A Roma is?

"Mi nem vagyunk külföldi klub, és amúgy is nagyon nehéz lenne. Ha el is hagyná a Juvét, biztosan nem a Romába szeretne jönni. De ez csak pletyka, szerintem maradni fog, mert a Juventus a világ egyik legjobb klubja."

De Rossi azt nyilatkozta, hogy hiányol a pályáról, mert mindig segítettél neki meccseket nyerni.

"Nekem is hiányzik ő, mert a buszon mindig mellette ültem. Lehet, hogy a beszélgetéseink, és a viccek hiányoznak neki. Ő is sok meccs megnyerésében segített, ahogy a csapat többi tagja is."

Azt mondtad, hogy most Messi jobb, mint Ronaldo...

"Elfogadnám minkettőjüket, Cristianót és Messit is, de ha választanom kellene, akkor Leot választanám a játékstílusa miatt. Olyan, mint egy labdazsonglőr, folyton cselez, és nagyon találékony. Persze ez semmit nem von le Ronaldo érdemeiből. Mindketten rendkívüliek, az átlag fölött vannak bőven. Azért választom Messit, mert ő jobb barátom, mint Ronaldo."

Azt nyilatkoztad, nem tetszik a sok túlzó összeg, ami a futballt egyre jobban jellemzi. A szemedben ez milyen hatással lehet a futballra?

"Azok az összegek nincsenek összhangban a költségvetéssel, főleg Olaszországban. Ahogy már mondtam, a futball megváltozott, a kluboknál már nem cél az, hogy saját nevelésű játékosokat hozzanak fel az akadémiáikról, és azok a klubok, akik ezt nem tehetik meg, hogy drága játékosokat vesznek, lassan lemaradnak."

Láthattad a fiadat a Barcelona ellen focizni. Milyen volt látni játszani?

"Láttam a Barcelona elleni meccset, ami nem sikerült valami jól. Ez volt az első alkalom, hogy a számítógépen követtem a mérkőzését, ami eléggé érzelmes volt így. Volt pár alkalom, amikor saját magamra emlékeztetett, és az a 30-40 perc kicsit visszavitt abba az időszakba, amikor az ifiben játszottam."

"Nagyon izgatott voltam, de remélem, hogy ő ezt nem hallja. Mindig a totális ellenkezőjét mondom neki annak, amit gondolok. Örülök annak, ahogy eddig alakultak a dolgok számára. Élvezi a futballt, és ha folytatni fogja a játékot, büszke leszek rá."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Totti, interjú