Totti: Mehettem volna a Reálba

Totti: Mehettem volna a Reálba

A Roma legendája elárulta, csábította a Real Madrid, de nem sajnálja, hogy végül örök hűséget fogadott szeretett csapatának.

"A legkonkrétabb ajánlatot a távozásra még a 2003-04-es szezonban kaptam a Real Madridtól."- kezdte a Sky Sport Italia-nak adott interjút Totti.

"Viszont én nagyon pontos döntést hoztam: kizártam annak a lehetőségét, hogy remek ajánlat ellenében távozzak, és inkább úgy döntöttem, hogy egész életemet ugyanazt a mezt fogom hordani, ami számomra a legfontosabb volt."

"Végül mindenem meglett, amit akartam: a szeretet és a szenvedély sokkal többet jelentett nekem, mintha trófeákat nyertem volna máshol. 101%-ot adtam a Romáért, mert a klubot magam, a személyes problémák, és a privát életem elé helyeztem. A Roma volt számomra minden."

"Egy dolog, ami igazán hiányzik, az Aranylabda. A Roma játékosaként tudtam, hogy erre sokkal kevesebb esélyem lesz, mint azoknak, akik mondjuk a Real Madridban, a Juventusban, vagy a Milánban játszottak. Ők jobban láthatóak voltak a nemzetközi színtéren, és ugye Aranylabdát Bajnokok Ligája győzelemmel, világbajnoki címmel, vagy valami hasonló fontos trófea megszerzésével lehet megnyerni."

"A Romával nyertem bajnoki címet, Olasz Kupát, és Szuperkupát, de ezzel nem tudtam versenyezni a többiekkel."

Az utóbbi években nagyon elszálltak az átigazolási összegek, ennek fényében mennyit érne most Totti?

"Én olyan 200 millió euró körül..."- válaszolt nevetve Totti.

Totti elismerte azt is, hogy aktív játékosként az utolsó években voltak problémái Luciano Spallettivel, amikre talán sosem lesz megoldás már.

"Sosem tisztáztuk a dolgokat Spallettivel, és talán már nem is fogjuk. Szerettem volna más módon befejezni a pályafutásomat. Ha a helyében lettem volna, akkor másként bántam volna a játékossal, mindenekelőtt az emberrel. Beszéltem volna vele, és szembesíthettük volna az érveinket."

"Mindenesetre sikerült játékosból a Roma igazgatójává válnom, és ezt a megfelelő szellemben tettem: harmóniával, intelligenciával és éretten. A pályán nőttem fel, ott is fogok meghalni."

"Nem hiszem, hogy van még egy Totti, aki hajlandó ilyen sokáig a Románál maradni. A futball ma már sokkal inkább üzlet, ezért nagyon nehéz a fiataloknak úgy egy klubnál maradni egy életre, mint ahogy sikerült nekem, vagy Daniele De Rossinak. Lehetetlen, hogy ez újra előforduljon."

"Ráadásul ezelőtt sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a tehetséges olasz fiatalokra, mint most a következő brazil, argentin, vagy dél-amerikai tehetség felfedezésére."

A klub elnökét, James Pallottát sok kritika éri amiatt, hogy folyton eladja a klub legjobb játékosait.

"Ha a helyében lennék, az összes pénzt arra költeném, hogy megszerezzem a világ legjobb játékosait, mert jó és erős játékosokra van szükség ahhoz, hogy trófeákat nyerj. Mindig ezt mondtam, nem változott meg a véleményem."

"Azonban nem én ellenőrzöm a pénzt, mindig az elnök dönt. Az elnök határozza meg a költségvetést, és a költségvetés alapján kell a csapatot felépítenünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Totti