Tiago Pinto az új általános menedzser

Tiago Pinto az új általános menedzser

A klub hivatalos közleményben jelentette be, hogy január elsejétől Tiago Pinto lesz a Roma általános menedzsere.

Pinto az európai futball egyik legismertebb klubjának, a portugál SL Benficának 2017 óta az igazgatója, és a posztjából adódóan szorosan együttműködik a klub sportigazgatójával, Manuel Rui Costával.

2017 óta a Benfica megnyerte a portugál bajnokságot, és rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligájának. Pinto munkássága alatt a klub folytatta azt az ősi hagyományát, melynek során számos tehetséges fiatal játékos került ki a csapat futballakadémiájáról, akik közül sokan jelenleg is Európa legjobb klubjaiban futballoznak.

"Tiago világklasszis tehetség. A rengeteg beszélgetésünk során egyértelművé vált a munkája iránti szenvedély, az előremutató gondolkodásmódja, és mindenekelőtt a nyerő mentalitása, ami teljes mértékben összhangban áll a Roma új szellemiségével."- jegyezte meg Dan Friedkin.

"Meggyőződésünk, hogy figyelemre méltó energiája, kompromisszumok nélküli etikája és a tehetségek felfedezésében, fejlesztésében megmutatkozott eredményei segítenek az ambícióink megvalósításában, hiszen  a Romát elkezdjük felkészíteni az olasz és az európai futball legmagasabb szintjére."

Tiago Pinto: "Hihetetlenül örülök annak, hogy a klub fejlődésének ezen izgalmas szakaszában csatlakozhatok a Romához. Nagyon nehéz döntés volt elhagyni a Benficát, tekintettel arra, amit az elmúlt 8 évben együtt elértünk, de az esély, hogy egy újjáéledő Romához csatlakozzak, és ehhez a fejlődéshez hozzájáruljak olyan szakmai lehetőség volt, amit nem tudtam visszautasítani."

"Örökké hálás leszek a Benficának a bizalmukért és támogatásukért, és természetesen Dan és Ryan Friedkinnek, amiért megadták ezt a lehetőséget, hogy a szeretett sportágamban egy ilyen csapatnál fejlődjek tovább."- tette hozzá a szakember.

A 36 éves szakember 2021 január elsején csatlakozik majd a klubhoz hivatalosan, és közvetlenül Dan és Ryan Friedkinnek riportál majd.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Tiago Pinto