Tiago Pinto a nyári átigazolási időszakról

Tiago Pinto a nyári átigazolási időszakról

Megtartotta szokásos, évkezdő sajtótájékoztatóját Tiago Pinto, a Roma általános igazgatója.

A Roma nyári átigazolási politikájára erősen rányomta a bélyegét a pénzügyi korlátozások, amelyeket az UEFA-val kötött pénzügyi fair play megállapodás szabott meg, így a vezetés kénytelen volt a kölcsönszerződésekre és az ingyenes átigazolásokra összpontosító, alacsony költségű piacot lebonyolítani. Az egyetlen végleges üzlet a Leandro Paredesre költött 2,5 millió euró volt.

Romelu Lukaku nyár végi érkezése sok szurkolót arra engedett következtetni, hogy a Roma ebben a szezonban komolyan harcba szállhat a legjobb négy közé jutásért, de miután az első három meccsükön egy pontot szereztek, a lelkesedés kissé alábbhagyott.

A sajtótájékoztatón Pinto először Mourinho jövőjéről beszélt, hiszen a portugál tréner az olasz fővárosban kötött szerződésének utolsó évébe lépett.

"Mi ebben a pillanatban a megújítás kérdéseivel, amelyek amúgy fontos kérdések, a megfelelő helyeken foglalkozunk csak, most nem fogunk nyilvánosan foglalkozni velük.

"Fel vagyunk tüzelve és motiváltak vagyunk, hogy folytassuk, ami a célunk és az erőnk, hogy eredményeket produkáljunk. A vezetőség számára fontos kérdésekkel, például a szerződésekkel, házon belül fogunk foglalkozni."

Megkérdezték tőle, hogy eljön-e az a pont, amikor a Roma elkezd nagyobb mértékben befektetni a fiatal játékosokba.

"Amikor elkezdődik egy piaci időszak, azt hiszem, három tervet kell összeállítanunk: az egyik a technikai terv, mindig megpróbálunk jobb csapatot csinálni. Ha összehasonlítjuk a távozó és az érkező játékosokat véleményem szerint javult a csapat, több megoldásunk van."

"Aztán ott van a gazdasági terv: egy olyan megállapodási szerződésben vagyunk, amelyben két éven belül a klub bevételeinek 70%-át a csapatra kell tudnunk költeni. Tehát, amíg néhány sportigazgató a szabadságát élvezte, én egész júniusban azon voltam, hogy megpróbáljak gazdasági eredményeket hozni."

"Ezek után ott van a stratégiai terv is: egy olyan klubnak, mint a Roma, hogy kilábaljon ebből a helyzetből, fontos, hogy fiatal játékosokat és a jövő perspektíváit szerződtesse, gazdasági eredményekkel is."

"Ha 20 millió eurót fizettünk volna Ndickáért és 20 milliót Aouarért, talán nem így lett volna felvetve ez a kérdés, mindketten 25 év alattiak, sok tapasztalattal."

"A tétjeinkkel próbáljuk egyensúlyba hozni mindhárom tervet, és megérthetik, hogy ez nem könnyű. Mourinho érkezése óta az ifjúsági rendszer mindig is a stratégia fő része volt, az első naptól kezdve mindig erre koncentrált."

"Ma két olyan játékosunk van, mint Zalewski és Bove, akik az első csapatban szerepelnek. Az, hogy növeltük a bérköltséget, igaz, de ezt a három tervet sikerült összehoznunk."

A klub Marcos Leonardo iránti érdeklődéséről is kérdezték.

"Ő egy célpont. Ezek a perspektivikus játékosok részei a terveinknek. Ma ezek a játékosok fontos értékekkel rendelkeznek."

Pinto beszélt arról, hogy a Roma a legjobb négy között szeretne végezni, szeretné biztosítani a Bajnokok Ligájába való visszatérést, és arról, hogy van-e feszültség közte és Mourinho között.

"Nincs ellentét köztem és Mourinho között, ugyanazt a nyelvet beszéljük, és mindent, amit gondolunk, egymás arcába mondjuk. Mindketten motiváltak vagyunk, hogy véghezvigyük a Roma projektjeit és a legjobbat hozzuk ki a csapatból."

"A Bajnokok Ligája téma az első naptól kezdve, hogy a Románál vagyok, megértettem, hogy ez a klub nagy ambíciója és az enyém is személy szerint. Hogy kvalifikáljuk-e magunkat vagy sem, az más, hogy kell-e vagy sem, azt nem mondom meg."

"De amikor olyan játékosokat szerződtetek, mint Lukaku, Abraham, Aouar, meg kell győznünk őket ezekkel a célokkal. Minden tiszteletem a Romának, a szurkolóiknak és a városnak, de mi nem vagyunk a Manchester City. Lehet, hogy szerettem volna megszerezni Rice-t, de ismernünk kell a valóságot."

"Ami a sérüléseket illeti, Dybala mellett, aki nagyon fontos volt számunkra az elmúlt szezonban, szóval amióta Mourinho és a stábja megérkezett, sok olyan játékost sikerült szépen helyreállítanunk, akiknek problémáik voltak."

"Bármi történik Renato Sanches-szel, azért csak egy ember lesz a felelős, Tiago Pinto. A megszállottja vagyok. A Benficánál meg akartam őt szerezni, és nem sikerült, a Románál sikerült. Voltak problémái a múltban, ha a jövőben is lesznek, az az én hibám lesz."

"De ezzel a stábbal és ezzel az edzővel képesek vagyunk arra, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa. Ezért kötöttünk egy olyan szerződést, hogy ha bizonyos számú meccsen játszik, akkor meg kell vennünk őt."

"Ha jól mennek a dolgok, mindannyian boldogok vagyunk, ha rosszul mennek, én vagyok a felelős, mert tisztában vagyok a kockázatokkal. Nem akartam elszalasztani a lehetőséget, hogy idehozzuk őt.

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pinto