Számos pozitívumot látott Fonseca a Cagliari elleni meccsen

Számos pozitívumot látott Fonseca a Cagliari elleni meccsen

A Roma két gólos hátrányból felállva 2:2-es döntetlent játszott a Cagliari ellen a szombati felkészülési mérkőzésen.

A második félidőben a csapat remekül reagált...

"Igen, bár a támadójátékunkkal már az első félidőben is elégedett voltam - igaz gólt nem szereztünk, de mi domináltunk a meccsen, és voltak gólszerzési lehetőségeink is. A védekezésben hibáztunk a Cagliari első két próbálkozásánál."

"Szerintem a csapat megfelelően játszott az első félidőben, de a második játékrészben már egyértelmű jelét adta annak, hogy mit szeretne, szóval nagyon sok pozitívumot láttam."

Az első felkészülési meccseket figyelembe véve mik azok, amin még dolgozni kell?

"Folyamatosan azon kell dolgozni, hogy a csapat fejlődjön. Jelenleg elég sok az olyan játékosunk, akik nem sokat edzettek - de látok jó jeleket. A csapat még nem állt össze, lesznek még távozók, és érkezők."

"Beszéltem az igazgatóval és Guido Fiengával, és közösen próbáljuk megtalálni a legjobb lehetőségeket a csapat számára."

Úgy tűnik, mintha Mkhitaryan már most bombaformában lenne...

"Miki nagyon okos játékos, aki számos poszton képes játszani. Már most jó formában van, de  vannak még mások is, akik szintén jól játszanak, és magabiztosak, ami nagyon fontos nekem."

Ezen a meccsen egy teljesen más taktikai felállást láthattunk - eldöntötte már, hogy melyik a legjobb?

"Ezen a mérkőzésen váltottunk, mert ezt szeretném majd csinálni a szezon során is, hogy a csapat képes legyen erre. A csapat jól megoldotta, és tetszett a négy védős felállás is. A támadások során a csapatot végig magabiztosnak láttam, ez pedig az egyik legfontosabb dolog."

A héten találkozott Dan és Ryan Friedkinnel, milyen benyomást tettek Önre a megbeszélések során?

"Nagyon jót, mert nagyon fontos, hogy a vezetők a csapathoz közel legyenek, és lássák, hogy miként működünk, hogyan dolgozunk. Nagyon motiváltak, ahogy mindenki, és azon vagyunk, hogy a lehető legjobbat tegyük a Romáért."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Cagliari, Fonseca