Strootman: Tanulnunk kell ebből

Strootman: Tanulnunk kell ebből

A Roma középpályása úgy véli, a csapatnak tanulnia kell a Celta Vigo elleni vereségből.

A holland játékos szerezte a Roma egyetlen gólját a spanyol együttes ellen, azonban ez is kevésnek bizonyult a borzalmas első félidőt követően, így a Roma végül 4:1-re kikapott a Celta Vigotól.

Mi történt ezen a meccse?

"Ez egy elég csúnya vereség. Sosem jó kikapni, de így, hogy az első félidőben négy gólt kaptunk, ez nem elfogadható a Romától. De nem szabad csüggedni, a legfontosabb most az, hogy folytassuk a kemény munkát az edzéseken. Még szerencse, hogy ez a vereség a felkészülési időszakban történt meg."

Hogy érzed magad 1 héttel a bajnokság kezdése előtt?

"Jól vagyok és szerintem mindenki hasonlóan érez. Az edzéseken elég jó munkát végeztünk még akkor is, ha ezt ezen a meccsen nem tudtuk megmutatni. A legfontosabb most az, hogy felkészüljünk és készen álljunk az Atalanta elleni meccsre."

Nehezebben megy a vártnál az új játékstílushoz való alkalmazkodás?

"Folyamatos a változás és azt hiszem, mindössze azt kell tennünk, amit edzéseken csinálunk és azt átültetni a mérkőzésekre. Jövő hétre készen fogunk állni, mert az Atalanta személyében egy igen jó csapat ellen fogunk pályára lépni."

Ez a csapat képes bajnokságot nyerni?

"Nem ez a legjobb időpont ennek a kitárgyalására. Szeretnénk nagy dolgokat elérni, de a bajnoki címről nem lehet most beszélni. Majd talán februárban, vagy márciusban."

A héten szóba került a neved a Juventusszal kapcsolatban. Mi igaz ebből?

"Én senkivel nem beszéltem, csak a Romára összpontosítok. Folyamatosan a csapattársaimmal edzek és nincs értelme ezekkel a pletykákkal foglalkozni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Strootman, Celta Vigo