Spalletti: Teljes békében vagyok a Romával

Spalletti: Teljes békében vagyok a Romával

Luciano Spalletti az Udinese elleni győzelmet követően úgy érzi, hogy teljes békében és egyetértésben van a Romával.

"Kezdjük azzal, hogy kimondjuk, pompásak voltak a játékosaink. Nagyon jól tudom, hogy a Bajnokok Ligájából való kiesés komoly hatással tud lenni egy csapatra, de mindenki újratöltötte az akksiját és megmutatták az edzéseken, hogy túltették magukat a csalódottságon."- mondta a meccs után Spalletti.

"Mindenképpen magunk mögött kell tartanunk a többi csapatot és azt az ilyen győzelmekkel tudjuk megtenni."

Edin Dzeko újra betalált azt követően, hogy a Real Madrid ellen hatalmas helyzetet sikerült elpuskáznia.

"Minden játékosunk hozzájárult a győzelemhez. Amikor felállítasz egy ilyen győzelmi sorozatot, akkor a kezdők tisztában vannak azzal, hogy mit tesznek még akkor is, ha a gyengébbnek ítélt csapatok komoly problémákat képesek okozni, amennyiben nem adsz ki magadból mindent."

"Nagyon kíváncsi voltam, hogy igazam volt-e a Romával kapcsolatban, vagy sem. Azt gondoltam, hogy voltak lehetőségeik, amiket már számtalanszor meg is mutattak remek eredményeknek köszönhetően a múltban. Ennek a csapatnak meg kellett tanulnia újra, hogy miként tudja élvezni a játékot. Mindenki komolyan dolgozott azért, hogy most megkapják az érte járó elismerést."

"Szerintem a pszichológia lényeges egy futball csapatnál és nem lehet leegyszerűsíteni a dolgokat annyira, hogy csak az atlétikai felkészítésről beszélünk."

"Az örömteli helyzetük és az élettapasztalat jelenti a különbséget. Ez tűnhet egy adott helyzetnek is, de igazából mi választottuk azt, amit csinálunk."

"A csapat bemutatott pár szép dolgot a pályán, a srácok jól játszottak és én nem fogok belemenni abba, hogy bárkit is kritizáljak. Ma teljes békében vagyok a csapattal."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti