Spalletti: Szükségünk volt Bruno Peresre

Spalletti: Szükségünk volt Bruno Peresre

Örömmel fogadta Bruno Peres leigazolását Spalletti, aki szerint a Romának ilyen játékosra volt szüksége.

"Mivel megváltozott a helyzet, ezért olyan játékost kerestünk, mint Bruno Peres. Először is, ő egy roppant erős játékos, és ha a Roma erős klub akar lenni, akkor egyformán erős erőforrásokkal kell rendelkeznie."- mondta Spalletti.

"Ahogy a többiek is, Peres minőséget hozott. Nagyon egyértelmű, hogy mit tud, fel-le képes rohanni az egész jobb szélen és nekünk pont egy ilyen játékos hiányzott. Ráadásul a bal oldalon is bevethető."

"Alessandro Florenzi a válogatottban a bal oldalon játszott, tehát vannak még lehetőségeink."

A játékos érkezésével felmerül a kérdés, hogy 3 védős felállásban játszik-e majd a Roma?

"Nem, az biztos, hogy állandóan nem fogunk hátul 3 védővel játszani. Peres tud negyedik védőként a szélen játszani, vagy ötödik emberként a középpályán. Az ő érkezése számos alternatívát adott nekünk. Azt is meg kell majd nézni, hogy miként tudnak együtt játszani, hiszen a futball nem matematika, itt sokat számít a kémia és az kiszámíthatatlan. A szezon során mindenkinek a legjobbját kell nyújtania és fel kell ismernie, hogy mennyire erősek a csapattársai."

Peres végül nem utazott el Portóba a holnapi BL meccsre, pedig elvileg szerepelhetett volna.

"Igaz, hogy technikailag a rendelkezésünkre állhatott volna az első meccsen, végül nem szándékoztunk Portugáliába repültetni. A visszavágón viszont már ott lesz ő is."

A Romának két remek kapusa is lesz a következő szezonra Szczesny és Alisson személyében akiket akár rotálhatna is Spalletti a bajnokság és a nemzetközi meccsek között, ahogy a Barcelona szokta.

"Nem értem, hogy miért a meccs alapján kellene eldöntenem azt, hogy ki véd. Mindig az alapján fogok dönteni, hogy az adott meccshez ki passzol jobban és biztosan nem fogok olyat csinálni, hogy csak azért beteszek valakit, hogy az boldog legyen."

"Azt megerősítem, hogy Kevin Strootman játszani fog holnap, de a többit még nem mondtam el a csapat tagjainak, szóval nem szeretném most az Interneten szetkürtölni a kezdőcsapatot."

"Távoztak jó játékosok, de igazoltunk is jó játékosokat és az nagyon fontos, hogy ők mind nagyon nagy tapasztalattal rendelkeznek top ligákból. Ez mindenképpen nagy lökést ad az öltözőnknek ami a professzionalizmust és a tapasztalatot illeti."

"A keretünk olyan, hogy minden poszton erős játékosok vannak és készen állunk a holnapi fontos találkozóra."

Spallettit arról kérdezték, hogy játszatni fogja-e Edin Dzekót azért, hogy elől segítsen megtartani a labdát.

"Minden játékostól, aki kezdeni fog azt várom, hogy keményen dolgozzon és segítsen megtartani a labdát. Azt várom tőlük, hogy töltsék ki a meccset. Gyakran, amikor azt elemezgetjük, hogy ki játszon, akkor mindig csak a gólt vesszük figyelembe. Pedig egy meccsen mindössze 55 perc effektív futball van, 22 játékos van a pályán és egy játékos összesen 90 másodpercet ér a labdához. A maradék időben keményen dolgoznia kell. A gólszerzés nem minden, az összes játékosnak szerepet kell vállalnia a munkában. Éppen ezért azt várom Dzekótól és mindenkitől, hogy segítenek a csapatnak és a csapatért dolgoznak."

A nyáron a Juventus és a Napoli is érdeklődött a Porto egyik játékosa, Hector Herrera iránt.

"Én sosem akartam a Romához hozni és nem tudok róla, hogy a klubnak is lettek volna ilyen szándékai, de ő egy jó játékos. Viszont nekem is vannak ugyanolyan jó játékosaim, akiket nem cserélnék el rá."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Porto