Spalletti: Roma, elég a kifogásokból!

Spalletti: Roma, elég a kifogásokból!

Luciano Spalletti szerint a Roma elsődleges ellensége a kifogások és mentségek, amikből most már elég lesz.

A toszkán szakember januárban tért vissza a Roma kispadjára immár második alkalommal és a csapat azóta kezd magára találni, amit a 6 meccsből álló győzelmi sorozat is mutat.

"Nem sok különbséget véltem felfedezni az első római edzősködésemhez képest. Teljesen új beszédtémákat vártam, erre az emberek mindig ugyanazt szajkózták a környezetről."- mesélte Spalletti a Roma Radio-nak.

"Olyan hírek terjengtek, hogy itt képtelenség dolgozni, de ez csak kifogás és ez a mi elsőszámú ellenségünk. Itt mindenki rendelkezik azzal, amivel minőségi munkát lehet végezni. Egyszerűen vállalni kell a felelősséget és a lehető legtöbbet kihozni ebből a nagyszerű kiváltságból, miközben folyamatosan mosolyogva kell járnunk."

"Pszichológiailag még mindig nem vagyunk szilárdak, ami alapvető különbség az igazi győztes és a hipotetikus győztes között. Párbeszéd nélkül képtelen vagy megismerni a többieket. Az emberek kételkedhetnek abban, amit mondasz, de nem abban, amit teszel. A rövid idő alatt könnyebb volt sikert elérni pszichológiai szempontból, mint fizikálisan és ha csapatként működsz, akkor könnyebben át tudsz lépni a nehéz pillanatokon."

Spalletti kitért arra az El Shaarawyre is, aki láthatóan kezdi visszanyerni formáját a Romában.

"Nem akarok hallani elengedhetetlen játékosokról. El Shaarawy hatalmas tehetség, nagyon technikás, kreatív és gyors. Ráadásul a maga módján tud elintézni meccseket. Remek srác és sokszor teljesen más, mint amilyennek kívülről tűnik."

Eközben megérkezett Rómába a klub elnöke, James Pallotta, aki többek között megpróbálja elsimítani a múlt héten kirobbant botrányt Totti és Spalletti között.

"Francesco az egyik számomra elérhető fontos játékos, azonban az edzőnek különböző döntéseket kell meghoznia. Azért jöttem ide, hogy a Romának legyek az edzője."

"Totti sérülésből tért vissza és most egy ideje már rendesen edz. Volt egy kis félreértés kettőnk között, amit már mindketten sajnálunk. De már minden rendben, a helyzet nagyon egyszerű számára, mert közvetlenül az elnökkel egyeztethet és én ebben nem akarom zavarni."

"Remélem, hogy Francesco azt kéri majd, amit a szíve diktál, mert mindig abból nyeri a legjobb ihletet. Amennyiben lesz egy kis összeütközés, akkor én Francesco oldalán állok majd anélkül, hogy bármit megzavarnék."

Spalletti kitért Walter Sabatinire is, akinek az ügyét szintén tisztáznia kell Pallottának.

"Mielőtt bármi más történne, először nekem kell meggyőznöm a klubot arról, hogy maradhatok az edző és ha ez sikerül elérnem, persze nem csak a csapat jelenlegi eredményeinek köszönhetően, akkor utána szeretném folytatni a munkát azokkal, akik itt vannak."

"Sabatini többször is bizonyította, hogy a posztján a legjobb."

"Az Empoli elleni meccsen a csapat nagyszerű választ adott. Még azok is, akik nem játszottak bizonyították, hogy sikerre éhesek, mint az igazi farkasok. Amennyiben maradok a Románál, szeretném megkapni a lehetőségét annak, hogy a Scudettóért harcoljak, mert második már voltam elég sokszor. Sajnos az elmúlt években elég keveset lehetett tenni a Juventus folyamatos elsőségei ellen, mert mentálisan nagyon erős az a csapat."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti