Spalletti: Ott akarjuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk

Spalletti: Ott akarjuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk

Csütörtökön visszatér Rómába a csapat, hogy megkezdje a felkészülést az új szezonra.

Csütörtökön Rómában találkozik a csapat és megkezdi a felkészülést az új évadra. Luciano Spalletti a Roma Radio-nak beszélt a terveiről, kiemelve azt, hogy a stáb nagyon keményen dolgotott a szünetben azért, hogy a csapat ott folytathassa majd, ahol tavaly abbahagyta.

Spalletti magabiztos azt illetően, hogy Walter Sabatinivel olyan csapatot tudnak összehozni, amelyik remek dolgok elérésére lesz képes.

Spalletti elárulta azt is, hogy sok, az Alberto De Rossi vezetésével Primavera Scudettót nyert ifista kap majd lehetőséget a felkészülési időszakban.

Hogy van? Sikerült kipihennie magát?

"A pihenés nagy szó ebben a szakmában! Lehet, hogy nem dolgozol, nincsenek meccsek, edzések, de ez is a szezon része, ahol a dolgokat megfelelően el kell végezni, mert ezek hatását megérzed majd az egész szezon során. Ezen a területen van egy specialistánk: Walter Sabatini és a csapata. Folyamatos kapcsolatban vagyunk, mert biztosak akarunk lenni abban, hogy jó irányba haladunk a következő szezont illetően. Csodálatos szezon elé nézünk, mert megpróbálunk arra építkezni, amit tavaly elértünk."

A Corriere dello Sport szerint nem elégedett azzal, amit eddig a Roma produkált az átigazolási piacon.

"Ezt nem szeretem. Ez megint azt jelenti, hogy olyan dolgokat kell tisztáznom, amiket sosem mondtam és pont egy olyannak, aki a legközelebb áll hozzám a munkám során, mint Sabatini. Ez időről időre megtörténik Rómában, néha úgy ábrázolnak, mint aki a saját társait kritizálja."

"Én semmit és senkit nem kritizáltam. A pályán kívül is egy csapat vagyunk, ahogy ezt mindig hangsúlyozzuk is és ezt a jövőben még világosabban bizonyítani fogjuk mindenben, amit teszünk. A Roma nagyszerű klub lesz annak ellenére, hogy az emberek megpróbálnak szembeállítani bennünket az ilyen interjúkkal. Én sosem mondtam erről semmit, senkivel nem beszéltem mostanában. Aztán egyszer csak felhívnak és azt kérdezik, hogy miért mondtam ilyet: én is ugyanezt szeretném attól megkérdezni, aki leírta ezt."

"Minden nap beszélek a csapatommal, próbálom a gondolataimat átadni nekik, de ezek köztünk maradnak. Jelen esetben a csapat Mauro Baldissoni, Walter Sabatini és Ricky Massara- azok az emberek, akik közvetlenül érintettek az átigazolásokban."

"Rendeznünk kell a védelmünket, mert kiesett pár kezdő játékos. Digne kezdő volt, Maicon remek játékos volt és két évig folyamatos kezdő volt. Florenzi mindig jó teljesítményt nyújtott a védelemben, de még mindig meg kell találnunk számára a legjobb posztot. Bármelyik csapatnak, amelyik az élmezőnyben szeretne végezni, foglalkoznia kell ezekkel a dolgokkal és a klub is ezen dolgozik."

"A tavalyi, Scudetto győztes Primavera csapatból néhány srácot magunkkal fogunk vinni az edzőtáborba. Alberto De Rossi nagyon sok tehetséges fiatalt épített fel és amíg az Eb miatt néhány játékosra nem számíthatunk majd, addig remek lehetőség lesz a fiataloknak, hogy valós helyzetben megmutathassák magukat."

Figyelemmel követi az Európa bajnokságot? Mi a véleménye az olaszokról?

"Szerintem Olaszország a hagyományoknak megfelelően futballozott, ahogy Conte is sokszor elmondta. Bebizonyították, hogy a kemény munka képes feledtetni a minőségi hiányosságokat. Az Eb kieséses szakaszában, a legjobb 8 között Németországgal szemben tizenegyesekkel kikapni és kiesni úgy, hogy kiegyenlítettek a rendes játékidőben, ezt nem nevezném kudarcnak. Megérdemlik az elismerést."

"Szerintem De Rossi számára jól sikerült az Eb, sajnálatos, hogy a németek ellen pont nem tudott játszani. A Romában jó szezont zárt, majd állandó helyet harcolt ki magának a válogatottban is. Florenzi is jól játszott, Conte több poszton is bevetette és ez is azt mutatja, hogy mennyire sokoldalú játékos és tudja, hogy miként kell jól játszani a pálya bizonyos pontjain."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti