Spalletti: Nem foglalkozunk a Madriddal

Spalletti: Nem foglalkozunk a Madriddal

A Real Madrid elleni meccs ellenére nem fog rotálni Luciano Spalletti a Carpi elleni bajnokin.

A Roma jövő héten a Real Madrid ellen lép pályára a BL legjobb 16 csapata között, azonban előtte pénteken még a Carpi ellen bajnokit játszik a csapat, ahol nem fog rotálni és pihentetni Spalletti.

"A gondolataink még a holnapi meccsen járnak. Vannak visszatérőink és meg fogjuk hozni a döntéseinket. A holnapi meccs a fő prioritás és ez alapján fogok dönteni is."- kezdte Spalletti a sajtótájékoztatót.

"Ha a gondolataink a holnapi meccsen kívül máshol is is jár, akkor minden rosszul fog menni. A Juve 14, a Napoli 10 meccset nyer meg sorban és ha versenyezni akarunk velük, akkor nekünk is fel kell állítanunk a saját sorozatunkat. Viszont ha a holnapi meccsen kívül minden mással foglalkozunk, akkor nem értettük meg a dolgok lényegét. A holnapi meccs nagyon fontos."

"Szeretnénk tartani a lépést az élmezőnnyel."

"Ami a csapatot illeti, De Rossi állapota nem javult, rá továbbra sem számíthatok. Az a csapat, aki őt kezeli, biztosítottak afelől, hogy megtalálták a megoldást a problémájára és remélem, hogy a Carpi után már számíthatok majd rá."

"Totti a csapattal edzett a legutóbbi meccset követően, azonban tegnap volt egy kis problémája a vádlijával, ma pedig ugyanazt a szúró fájdalmat érezte, mint tegnap. Emiatt rá sem számíthatok holnap. Rüdiger viszont jól van, ő ott van a keretben. Ami pedig Dzekót illeti, ő is játszani fog."

"Hogy mi a veszélyes a Carpiban? Először is az edzőjük, Castori. Talán a futball krémje nem is tudja, hogy ki ő, de ő egy remek edző, aki nagyon ügyesen átülteti a remek ötleteit a csapatába."

"Bevárnak a 16-os vonalán, ott áll a csapat nagy része, míg a félpálya vonalán hagynak 2 játékost és aztán lecsapnak a kontráikkal. Ott van elől Kevin Lasagna és amikor megszerzik a labdát az első dolguk az, hogy őt szabaddá teszik. A csapatuk szép focit játszik, felkészültünk belőlük, de továbbra is egy banánhéj ez a csapat, amin el lehet csúszni."

"Nagyon szoros meccset játszottak a Napolival idegenben, jó formában vannak. Nagyon fontos a holnapi meccs és mindenki így is áll hozzá, mert aki nem így tenne, azt otthon hagynám."

Spalletti alatt a Roma többször is változtat a felállásán a meccsek során és áll át 3 védős rendszerről 4 védős rendszerre, aminek megvannak a maga nehézségei.

"Nem túl nagy a különbség a 3 és a 4 védős rendszer mozgásai között és négyről nagyon gyorsan vissza lehet állni háromra. Nézzék meg a Fiorentinát, milyen újító csapat, játszottak már 3, 4 és 5 védős felállásban is. Ráadásul egyikről a másikra egy pillanat alatt állnak át. Az a fontos, hogy tudd, hogyan közelíted meg a dolgot és ha hibázol, akkor tudsz még változtatni."

"Nekem a rendelkezésemre áll Simone Beccaccioli, aki egy elemző és ő folyamatosan ellát bennünket olyan adatokkal, amiket figyelembe kell vennünk. Mióta én vagyok újra az edző, összesen 6 alkalommal voltunk lesen, pedig nagy a kockázata annak, hogy lesen állítanak meg, hiszen a legtöbben nagyon feltolják a védekezésüket, mint például a Napoli."

"A Napoli játékstílusa szinte tökéletes. Láttam Sarrit már az Empolinál is olyan dolgokat csinálni, amit mások sosem csináltak. Figyelem Allegrit és azt, hogy miként bánik a csapatával és nézzék csak meg Zazát. Vagy ott van Gabbiadini a Napolinál, aki szinte sosem kezdő, de mindig rendelkezésre áll, amikor kell."

"Abban a sorrendben, hogy hányszor próbáltuk áttörni a védelmeket a nyolcadik helyen állunk és ez sokkal fontosabb adat, mint a labdabirtoklás. A labdabirtoklás semmit sem ér, ha azt nem a megfelelő területen hajtod végre."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Real Madrid