Spalletti: Nainggolan a szavát adta

Spalletti: Nainggolan a szavát adta

Arra kéri Spalletti a szurkolókat, hogy ne támadják Pjanicot a távozása miatt, valamint elárulta, Nainggolan a szavát adta, hogy marad.

Luciano Spalletti a Sky Sport Italia-nak és a TMW Radio-nak adott interjút, amiben többek között a távozó középpályásról is beszélt.

"Nagyon egyszerű a helyzet, miről beszélünk akkor, amikor a szerződésben van egy kivásárlási záradék?"- mondta Spalletti.

"A világ teljesen nyitott és szabad, ahol mindenki maga dönti el, hogy mit akar. Ha aláírta a szerződést a záradéknak köszönhetően, akkor az azt jelenti, hogy nyitott volt a váltásra."

"Pjanic fontos játékos volt számunkra és az lesz a Juventusnak is, de ettől még igazán kivételes srác marad és nincs értelme támadni a személyét. Pjanic egy okos és őszinte srác. Mindig igazi bajnokként viselkedett még akkor is, ha a kispadon kezdettem. Sajnos, amikor a szerződésben ilyen záradékok vannak, akkor nem lehet mit tenni. Mindenki korrekt módon járt el."

"Pjanic felhívott és tájékoztatott a döntéséről még azelőtt, hogy hivatalos lett volna. Ezt nagyra értékelem. Amit viszont nem tudok elfogadni az az, hogy őt és a családját is támadják ezért. Pjanic jelen pillanatban már a múlt."

"Elvesztettünk egy fontos játékost, de van nekünk másik hasonlóan fontos játékosunk Kevin Strootman személyében, aki a sérülését követően kezdi visszanyerni régi formáját."

"A célom az, hogy egy klubszinten nagyon erős csapatot építsek, ezért egységesnek kell lennünk, nem pedig egymást támadni."

Mindamellett Spalletti elismerte, hogy a Juventus teljesen más szint, mint a Roma.

"Ez igaz. A csapat abszolút értékét figyelembe véve nem vagyunk azonos szinten velük. Én viszont nem az a típus vagyok, akinek azon jár az esze, hogy a szomszéd fűje zöldebb. A Romának pedig kötelessége, hogy az uralkodó Juventus megfelelő kihívója legyen. Nézzük meg Conte válogatottjának a példáját. Belgium erősebb volt, mégis az olaszok nyertek. Én pedig figyelmeztettem a játékosaimat, hogy az első naptól kezdve keményen kínozni fogom őket, mert mindannyiunknak valami extrát kell majd nyújtanunk."

Ezt követően Spalletti beszélt a Roma átigazolási terveiről is, valamint megerősítette, Nainggolan szavát adta, hogy marad.

"Beszéltem vele és nagyon lelkesnek tűnt, velünk szeretné folytatni a munkát jövőre is."

"Fel kell építenünk egy csapatot és egy stílust, amivel képesek lehetünk bárkit megverni. Jelen pillanatban a védelmen kell dolgoznunk, mert különböző okok miatt elvesztettük Lucas Dignét, Maicont és Rüdigert."

"Szintén prioritás, hogy Alessandro Florenzi helyett találjunk valakit a jobbszélre."

"Mario Rui bebizonyította, hogy olyan játékos, aki nagy csapatnál is szóba jöhet. Lehet, hogy nem túl magas, de tudja pótolni ezt a hiányosságot. Nacho? Ő egy nagyon érdekes fiatal játékos, akit Walter Sabatinivel együtt figyelünk."

"Próbáljuk megtartani Wojciech Szczesnyt, bár nincs kapusproblémánk, hiszen leigazoltunk Alissont. Ráadásul Morgan De Sanctis is marad a csapattal."

"Alex Witsel? Nagyon jó játékos, csak túl drága."

Annak ellenére, hogy Edin Dzeko első Serie A szezonja inkább volt csalódás, mint siker, Spalletti kiáll a játékos mellett.

"Rá koncentrálunk a következő szezonban, mert olyan tulajdonságai vannak, amiket az elmúlt szezonban nem tudott megmutatni. Törődünk vele és szeretnénk megtalálni azt a benne rejlő potenciált, ami benne volt, mielőtt a Romához igazolt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Pjanic, Nainggolan