Spalletti megtalálta Paredes helyét a középpályán

Spalletti megtalálta Paredes helyét a középpályán

David Pizarróhoz hasonlította Leandro Paredest a Roma mestere, miután a Boston Bolts elleni edzőmeccsen ugyanazon a poszton játszatta, mint régen a chileit.

"Paredes nagyon hasonló játékos, mint Pizarro, ahogy a védelem előtt mélységben mozog. Nagyon jó, hogy ezt is tudja, így tökéletesen illeszkedik a mélységi irányító szerepkörébe, amire nekünk nagy szükségünk van."- mondta Spalletti.

"Ha van egy olyan játékosod, aki hátul nagyon jól képes megtartani a labdát, az hatalmas előny, mert mindig, ha megszerezzük a labdát, akkor nem kell rohangálva keresgélni a lehetőséget. Ő egyike azoknak, akik nagyon jól csinálják ezt."

Milyen volt ez a meccs úgy általában?

"Fizikálisan erős, jó formában lévő ellenfelünk volt, így ez most egy tisztességes edzés volt számunkra. Alkalmanként egészen jól játszottunk és sikerült megcsillogtatni a technikai tudásunkat, aminek köszönhetően alakult ki az 5:1-es végeredmény, de az edzettségi szintünkön még fejleszteni kell."

Elégedett voltál jobb szélen Emersonnal, míg a bal oldalon Florenzivel?

"Igen, mindketten újra remekül teljesítettek. Ha Emerson hozzászokik ahhoz, hogy azon az oldalon játszik, akkor az neki extra lehetőség és mindenképpen a javára szolgál. Azt pedig tudjuk, hogy Florenzi mit tud adni nekünk, de mivel kicsit késve csatlakozott hozzánk, ezért most nagyobb szabadságot adtam neki védekezési feladatok nélkül. Florenzi egyébként nagyon hasznos egy fejletteb poszton, tudja, hogy miként kell eljutni a védőkhöz."

Gerson a középpályán játszott. Ez számára a legvalószínűbb poszt, ahol játszani tud?

"Igen, szerintem ez a legjobb helye - középső középpályásként, aki bármikor csatár lehet. Ő jobban szeret mélységben játszani, de nem a leggyorsabb, ezért sokszor nagyon hamar túl sokan veszik körül. Nagyon intelligens játékos, remek technikája van, ezért szerintem sokkal kényelmesebb neki az a poszt, ahol most is játszott egy kicsit több területtel."

Hogy van Kevin Strootman 3 heti edzést követően?

"Nagyszerűen! Mindenben részt vesz és számára is nagyon fontos, hogy mindenbe bevonjuk őt is. Talán kicsit kockázatos, hogy ilyen kemény edzésekkel kezdi, de nagyon jól reagált rá. A meccs után láttuk, hogy mire képes most."

Mohamed Salah és Diego Perotti nélkül nem 4-2-4-et játszott a csapat. Ezzel a formációval kezdesz majd?

"Jelenleg 4-3-3-at játszunk, ezt elég sokat használtuk tavaly is. Ez a formáció jelenthet 2 védekező középpályást plusz egy mélységi embert, vagy egy mélységi irányítót és két embert a szélen. Gyémánt alakzatban játszottunk Edin nélkül, de szeretnénk őt is használni, mert szükségünk van egy középcsatárra. Jelen pillanatban ezt a két formációt használjuk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti