Spalletti: Megérdemelt győzelem

Spalletti: Megérdemelt győzelem

A számos elpuskázott lehetőség ellenére Luciano Spalletti szerint a Roma megérdemelt győzelmet aratott a Sassuolo ellen.

Mohamed Salah korai góljával vezetett a Roma és több 100%-os helyzetet is elpuskázott, majd a Sassuolo a második félidőben beszorította a fővárosi csapatot és Berardi révén még egy tizenegyest is kihagyott, mielőtt El Shaarawy megduplázta volna a Roma előnyét.

"Különösen az első félidőben nagyon jó ütemben és megfelelő kedvvel játszottunk, aztán szerencsénk is volt, mert Berardi rendszeresen jól szokta elvégezni a büntetőket."- kezdte a meccs után Spalletti.

"A dolgok jól alakulnak és ez a győzelem remélhetőleg megadja nekünk azt a pluszt az önbizalom terén, ami segít abban, hogy jobban dolgozzunk."

Diego Perotti 2 napja még a Genoa színeiben játszott bajnokit, majd a Sassuolo ellen már a Roma kezdőjében kapott lehetőséget és végül gólpasszt adott El Shaarawynek.

"Taktikai megközelítéssel álltunk a meccshez, mert nem akartuk, hogy a Sassuolo ki tudja használni azt, amiben igazán jó. Emiatt a középpályát tömörebbre szerveztem, de a második félidőben még így is beszorítottak minket, köszönhetően a saját hibáinknak."

"A Sassuolo egy nagyon erős csapat és ahhoz, hogy sikert érj el ellene, nagyon keményen meg kell dolgozni. Az pedig, hogy sikerült megszerezni mind a három pontot, hatalmas tény és elismerés jár a csapatnak."

"Nagyon sok lehetőségünk volt a 2:0-hoz az első félidőben, de jelen pillanatban az eredmény roppant fontos."

Salah október 25-én talált be utoljára az ellenfelek hálójába, azonban most Pjanic passzából nagyon szép gólt szerzett a 16-oson kívülről.

"Ő egy remek srác, akinek támogatásra és lelkesedésre van szüksége mindenkitől ahhoz, hogy a legjobbját tudja nyújtani. Remélem, hogy végre megtalálta azt, amitől újra remek játékos lesz. Remek gólt szerzett ezen a meccsen is."

Daniele De Rossit még az első félidőben le kellett cserélni mert úgy tűnt, hogy meghúzódott a bal vádlija.

"Daniele szúrást érzett a vádlijában, ezért inkább figyelmeztette a kispadot és amikor rosszabbodott a helyzet, akkor a csere mellett döntöttünk."

Sokan úgy vélik, hogy Edin Dzeko hiányában sokkal jobban megy a Romának a pályán, mint amikor ott van a bosnyák támadó is.

"Nincs olyan, hogy Dzeko probléma. Őt egyszerűen nem szolgálják ki megfelelően, ő nem klasszikus középcsatár. Annyiról van csak szó, hogy egyelőre nem találtuk még meg a lehetőségét, hogy miként szolgáljuk ki megfelelően. Először ezt kell megtalálnunk, aztán úgy is meg fogja hálálni sok góllal."

"Ha most nem nyertük volna meg ezt a meccset, akkor nagyon nehéz helyzetben lennénk. Tudjuk, hogy nem könnyű még így sem, nagyon sok az akadály, de ha egyszer legyűrjük ezeket az akadályokat és ilyen szellemben játszunk, mint ezen a meccsen, akkor újra visszatérhez az a fajta lelkesedés a Román belül és kívül, ami annyira jellemezni szokta a csapatot."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Sassuolo