Spalletti: Köszönöm Roma

Spalletti: Köszönöm Roma

Megköszönte a Romának az elmúlt időszakot Luciano Spalletti, aki sajnálja, hogy így alakult.

Reggel a klub megerősítette, hogy Luciano Spalletti távozik a Roma kispadjáról, mivel nem hosszabbítja meg a lejáró szerződését.

"Köszönöm Monchi a szép szavakat."- kezdte Spalletti a sajtótájékoztatót.

"Miután megismerhettem őt és dolgozhattam vele, látva a személyes tulajdonságait, nagyon fogom sajnálni, hogy nem dolgozhatok vele tovább. Ide olyan emberek kellenek, mint ő, erősek, akik referenciapontként funkcionálnak és a munkájukban nagyon profik."

"Monchiban megvan mindez és biztos vagyok benne, hogy ezt mind a Roma rendelkezésére tudja majd bocsájtani, ami nekem sajnos nem sikerült."

"Ha képes lesz ezt a csapatot egyben tartani, akkor ez egy nagyon erős Roma lesz. Köszönöm igazgató!"

"Két jegyzetet készítettem és jobb, ha sorrendben haladok. Először is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akikhez közel álltam."

"Azoknak, akik nagyon fontos segítőim voltak és akik számára a munka volt az első, hogy 2-3 dologgal készüljenek nekünk, amivel könnyebbé tudták tenni a munkánkat."

"A láthatatlan csapatról beszélek, nekik iszonyatosan fontos szerepük van, mert nélkülük minden nagyon nehéz és rendetlen lett volna nekem."

"Azokról a srácokról beszélek a konyhában, a takarító hölgyekről, mindazokról, akik észrevétlenül járkálnak Trigoria folyosóin."

"Aztán szeretnék köszönetet mondani a játékosoknak, a klubnak, a stábomnak és az egész stábnak, akik most is itt vannak. Mindannyian igazi profik és köszönöm nekik, hogy most, amikor távozom, egy nagyon erős Romát hagyok itt."

"Nincs mit értékelnem, ezt magukra hagyom."

"Önöknek kell értékelni, ha nyerünk, ha kikapunk, ha sikerül elérni a várt eredményt és akkor is, ha többet is csinálhattunk volna. Én most nem akarok ebbe belemenni."

"Én csak annyit akarok mondani, hogy keményen és alázatosan dolgoztam, megpróbáltam a legjobbamat adni egy jó Romáért. Nyilvánvaló, hogy van saját utam, elképzelésem, amiben hiszek és amit megpróbáltam átültetni a gyakorlatba."

"Különböző lépések vezettek ehhez a ponthoz."

"A fejében mindenki úgy ítéli meg az elért eredményeket, ahogy akarja, de nekem nagyon sok öröm és szenvedés jutott egyaránt a szezon során."

"A legjobb a csoport komoly hozzáállása volt, ahogyan a mindennapi munkához álltunk. Ez a beugró egy jó szezonhoz, ezzel váltjuk meg a jegyet a komoly meccsekhez."

"Ha nem dolgozol megfelelően, akkor képtelenség vasárnap eredményt elérni. A játékosok munkája jelentette a különbséget, és persze az apró incidensek."

"Sosem szakadtam el teljesen a Romától, még akkor sem, amikor Oroszországban voltam, mindig figyeltem a csapat eredményeit és a teljesítményüket."

"Szerintem megfelelően dolgoztunk, komolyan, alázatosan és voltak döntő lépések, döntő eredmények és döntő pillanatok; de a legfontosabb dolog, hogy véleményem szerint egy erős Romát hagyok itt."

"Ez egy olyan Roma, amelyik igaz különböző egyéniségekből áll, de mégis csapatként funkcionált egész évben."

"Bár azt hiszem, hogy ezen a téren is lehet még javulni, ami mindenki célja is egyben. Viszont ez az, amiben hibásnak érzem magam, itt kudarcot vallottam, mert véleményem szerint nem mindenki állt ugyanazon az oldalon."

"A csapatban nagyon nagy a potenciál, ahogy a klubban is. A vasárnapi meccsen elbúcsúztunk egy nagyszerű labdarúgótól, Tottitól. Totti olyan, mint egy nő, aki a méhében hordoz valakit, aki majd kijön és és az egész támogatást egy irányba viszi, ezzel borítékolva a Romában rejlő összes potenciált."

"Ez egy nagyon erős és csodálatos környezet, nagyon sajnálom, hogy távozom."

Spallettit többször is kifütyülték Totti búcsúztatásakor, azonban a tar mester úgy véli, nem érdemelte meg.

"Önökön múlik, úgy ítélik-e meg, hogy hibáztam. Én következetes maradtam, bár mondtam dolgokat rossz pillanatban, de azért tettem, mert úgy éreztem, hogy abban a pillanatban kell valami a csapat és a klubhoz kötődő kapcsolatomért."

"Már nem lehet visszamenni az időben, hallottam a füttyszót vasárnap és már előtte, vasárnap előtt is. Ez nem az én lelkiismeretemé, sokkal inkább azoké, akik belső viszályt akartak kialakítani köztem és Totti között, ami pedig nem is létezett."

"Nem érdemeltem meg a kifütyülést azért, amit tettem és amit elértem."

"Most folytatódni fog a történet és ez a későbbiekben még problémákat okozhat a Romának, én pedig nem akartam ezt átadni nektek."

"A célom a jövőben az, hogy kicsit másképpen csinálok dolgokat."

"Bármelyik Roma játékosból bajnok válhat, ehhez minden potenciál jelen van. Remélem, hogy ez az az irány, ami arra kényszerít mindannyiunkat, hogy mindenki jobban végezze a munkáját."

"Mindannyian úgy érezzük, hogy Francescóval megmarad a barátságunk, elmegyünk majd vacsorázni és a futballban történő dolgok lehetnek jók, vagy rosszak, de egy lényegi dolog mindig megmarad, én továbbra is tisztelni fogom őt."

"Én mindig egyenes voltam vele szemben és kölcsönösen megbecsültük egymást. A kialakult helyzet nagyon zavart és lehet, hogy én rontottam el valamit. Bár a véleményem az, hogy nem, semmit."

"De vasárnap azt láttam, hogy nagyon sokan kifütyültek engem és nekem ez nem tetszett, mert nem érdemeltem meg."

"Ha találkozom személyesen ezekkel az emberekkel, és ha képesek lennének belelátni az akkori fejembe, amikor kikaptunk a Lyontól, majd a Laziótól, ha csak egy perce is a helyemben lennének és az én fejemmel gondolkodnának, akkor egy percig nem fütyültek volna vasárnap."

"Én a saját munkámat végeztem, Francesco egy remek játékos, akinek a távozásával hatalmas űr keletkezik, amit nagyon nehéz lesz kitölteni. Remélem, hogy igazgatói posztot fog betölteni, hiszen hatalmas a tapasztalata és csodás a múltja, azzal pedig képes lenne egységet kovácsolni és a csapatot összetartani."

"Amikor másokat megvédtem, akkor azt mondták, hogy Tottit támadom. A másfél év alatt nem sikerült mindenkit egy irányba terelni és ez egy jel, hogy a legfontosabb dologban kudarcot vallottam, pedig a Romának hatalmas potenciálja van a környezetben, a város erősségében."

"Az első dolgom az volt, hogy elérjem, mindannyian egy célért küzdjünk, de ez nem sikerült. Sajnálom."

"Amikor megérkeztem a Roma bajban volt, nem volt vezetője a csapatnak és döntéseket kellett hoznom és itt Francesco az egyik, akinek a legtöbbet köszönhetem: sajnos nagyon keveset játszattam."

"De ha nem játszott sokat és a Roma mégis rekord mennyiségű pontszámot ért el az azt jelenti, hogy más úton is el lehet érni a célokat. De persze én nem akarok semmit elvenni egy ekkora bajnoktól."

"Nekem Totti mindig a barátom lesz. Meglátjuk majd, hogy mennyire jó ő, mert Monchi megmutatja neki és egyre közelebbi baráttá válik. Ő maga sem értette sosem azt a fajta magasztalást, hogy mindig csak a 'te' és az 'én' létezett, a 'mi' sosem. Én most távozom, remélem, hogy Francesco folytatja. Nem én vagyok az, aki visszavonulásra kényszerítette."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti