Spalletti kontra Totti

Spalletti kontra Totti

A Roma mestere és a klub ikonja közti ellentét az utóbbi időben újra előtérbe került Rómában, melyből egyik fél sem kerülhet ki győztesként.

Az emberek közti ellenségeskedés mindig csúnya. A történelem során számos példát láthattunk a polgárháborúkra és a káoszra, pusztításra, amit ezek okoznak. Ugyanazon csoportok, családok egymás elleni harca mindig ugyanúgy végződik, romokat hagy maga után valamilyen formában...

Természetesen sokkal kisebb és nyilvánvalóan kevésbé szörnyű állapotában, de a Románál most egy ilyen potenciálisan káros és kaotikus belső küzdelemnek lehetünk szemtanúi: Spalletti kontra Totti, Totti kontra Spalletti; a csapat edzője és a klub ikonjának összecsapása. Ki lesz ennek a nyertese? Nos, nagyon egyszerű és rövid választ lehet rá adni: senki, mindenki veszít.

A 'Visszavonul? Nem vonul vissza?' Totti-saga újabb fejezetét láthattuk az elmúlt hétvégén és bár csak remélni lehet, hogy ez a történet csupán csak egy lábjegyzet lesz a játékos hosszú és korszakos pályafutásában, azonban teljesen lehet érezni, hogy ez az egész ügy mindkét felet megviseli.

Hogy megértsük mikor vett rossz irányt ez az egész ügy, akkor egészen tavaly februárig, Tottinak a Rainak adott interjújáig kell visszamenni. Amikor Totti egész egyszerűen kijelentette: 'Spalletti? Alig beszélünk, mindössze jó reggelt és jó estét mondunk egymásnak.' Szintén ebben az interjúban Totti tovább kritizálta Spallettit a kevés játéklehetőség miatt és kijelentette, 39 évesen is futballistának érzi magát, aki még sokat képes adni a csapatnak.

Innentől kezdve Totti brillírozott a 2015/16-os szezon második felében és tényleg úgy nézett ki, hogy helye van Spalletti csapatában. Az idei szezon viszont már teljesen más történet. Totti számos sérüléssel bajlódott és amikor viszont megkapta azt a kevés lehetőséget, akkor sem sikerült olyan hatást gyakorolnia, mint tavaly. Ezért is teljesen helyénvaló, hogy a klub és Spalletti is most látta elérkezettnek az időt arra, hogy elvarrja a szálakat és továbblépjen Tottin. Valószínűleg sokan egyetértenek ezzel, talán tényleg ez a legalkalmasabb idő, hogy Totti szögre akassza a cipőit és elfoglalja az őt illető posztot a klub vezetőségében.

Csak azért, mert úgy tűnik szinte mindenki egyetért abban, hogy itt az ideje Totti számára a visszavonulásnak, az még nem jelenti azt, hogy ennek az egésznek ilyen csúnyán kell végetérnie, mint aminek jelenleg szemtanúi vagyunk. Az elmúlt héten Monchi és Gandini is megerősítette, hogy Totti a nyáron befejezi játékos pályafutását, miközben a szerződésben foglaltakat ismételgették, melynek értelmében június 30-al lejár a szerződése és onnantól igazgatóként tevékenykedik tovább. Minden bizonnyal helyénvaló, hogy a klub foglalkozik ezzel a kérdéssel, azonban a legtöbb szurkoló irtózik attól a ténytől, hogy Totti jövőjéről mindenki beszél, kivéve magát Tottit.

Ezért a folytonos spekuláció helyett bölcs lenne, ha a klub Tottit a média elé vinné és hagyná, hogy ő maga mondja el az egészet. Nem titok, hogy Totti hatalmas egóval rendelkezik és talán ez az állandó spekuláció a jövőjét illetően kicsit rombolja az egóját. Mindenesetre a klub kiállt Spalletti mellett, akinek teljesen igaza van abban, hogy elege van abból, hogy mindig megkapja a Tottival kapcsolatos kérdéseket.

Ez a helyzet sem Totti, sem Spalletti számára nem jó, és különösen igazságtalan a szurkolókkal szemben.

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Totti