Spalletti: Ismerem jól a Real Madridot

Spalletti: Ismerem jól a Real Madridot

A Real Madrid elleni BL találkozó sajtótájékoztatóján Luciano Spalletti kijelentette, nagyon jól ismeri a spanyol együttest.

Holnap este Rómában csap össze a fővárosi együttes a Real Madriddal és a találkozó vitathatatlan esélyese egyértelműen a spanyol csapat.

A mérkőzés előtt a spanyol AS kérte Spallettit arra, hogy írja le, milyen stílust játszik a csapata.

"Minden edző a rendelkezésére álló játékosok képességeit figyelembe véve kombinálja az elképzeléseit. Én előálltam a 4-2-3-0 felállással, kivéve hogy senki nem tudta soha, hogy a 0 hol van. Ő akárhol is lehetett a pályán és igazán fantasztikus játékos volt, akit Francesco Tottinak hívtak."

"A Roma nehéz időszakon ment keresztül és úgy döntöttek, hogy változtatnak bizonyos dolgokon, de egy valamiben hibáztak. Nem rúghatsz ki egy edzőt csak azért, mert párszor rossz eredményt ér el, várni kell."- nyilatkozta Spalletti.

Spallettinek feltették a kérdést Rafa Benitezzel kapcsolatban is, akit szintén idény közben menesztettek a Real éléről.

"Természetesen az elnök ügyel a saját üzleteire, de itt Olaszországban túl gyakran váltanak edzőt, pedig az edző mellett ki kell állni."

"Azért tértem vissza, mert a Romát irányítani csodálatos dolog. Ezt csak az értheti meg, aki már volt itt és csinálta. A Roma egyszerűen beissza magát az ereidbe, a véredbe kerül és nem enged."

"Ami a holnapi meccset illeti, jól ismerem a spanyol csapatot. Nagyon sokszor láttam őket játszani, amikor Ancelotti edzette a csapatot. Ő az én egyik legnagyszerűbb tanárom, ő az egyik legjobb edző Olaszországban és tőle nagyon sokat lehet tanulni. Én is mindent tőle tanultam. Akárhányszor együtt vacsorázunk, a célom az, hogy a lehető legtöbbet tanuljam tőle a futballal kapcsolatban. Remek ember és remek edző."

Spalletti nem zárta ki azt, hogy a kispadra ülteti azt a Francesco Tottit, aki az utóbbi időben kisebb sérüléssel bajlódott.

"Én a Romát edzem, nem csak Tottit. A fő célom mindig az eredmény és ezt észben tartva hozom meg a döntéseimet, nem pedig az egyes játékosok hátterét figyelve. Szerintem Tottival nagyon jó a kapcsolatom, ami az ő álláspontját illeti, arról őt kellene megkérdezni."

"Ő tényleg az a játékos, aki képes fényt vinni egy csapat támadójátékába, de az az ellenfélen múlik, hogy miként használjuk az ő kíváló tulajdonságait."

"Totti tökéletes passzokra képes, de ha egy csapatnak nyomnia kell, akkor elég nehéz neki 40 méteres sprinteket kivágva visszaérnie hátra. A rivális erősségén is sok múlik. Jelen pillanatban a Roma nem épülhet egyetlen játékosra, ehelyett most nagyon kell küdzenie az egész csapatnak. Csak így tudunk újra sikeresek lenni és elkezdeni másképpen gondolkodni. Addig viszont nincs helye az érzéseknek, csak a kemény munkának és a meccseknek. Hogy ezt Totti megértette-e? Nem tudom, én csak a munkámat végzem. Én borzasztóan tisztelem a játékost és a tudását, de engem csak az eredmények érdekelnek."

"De Rossi? Ő játszhat középpályást és védőt egyaránt. 31 éves, teljesen megérett. Nagyon sok jó középpályás áll a rendelkezésemre, így velük kell megtalálnom a megfelelő egyensúlyt."

"Ami Mohamed Salah-ot illeti, bosszús lennék, ha nem állna a rendelkezésemre. Ő is rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, képes egy-egy ellen megverni bárkit és meccset eldönteni. A Madridnak nagyon sok ilyen játékosa van."

"Daniele De Rossi részt tudott venni a tegnapi edzésen és jól ment neki és remélem, hogy ma is hasonlóan fog menni neki. Ő biztosan ott lesz a keretben."

"Edzőként több taktikai variációm is van, amit tudok használni. Mindig azokat a játékosokat kell használni, akik erősek és oda kell figyelni arra, hogy együtt egy erős csapatot alkossanak. Tudunk támadni mozgékonyan, vagy erőből is akár, a következő pár órában még ki fogom értékelni, hogy holnap melyik is lesz a legjobb megoldás. Szerintem nincs abszolút favorit, mindkét csapatnak 50% esélye van továbbjutni."

"Legutóbb, amikor kivertük a Realt, akkor egy stabil, szilárd Romám volt egy jól kipróbált és letesztelt rendszerrel, ami már nagyon sokszor eredményes volt. Most pedig nagyon sok dolgot kipróbáltunk és keresgélünk."

"Ráléptünk egy útra, ami talán képes lesz kihozni a csapatból a maximumot, de a pályán is tesztelnünk kell ezt és ez a meccs tökéletes lesz arra, hogy lássuk, jó úton járunk-e."

"Én maximálisan bízom a játékosaimban és látom rajtuk, hogy nagyon koncentrálnak és folyamatosan javul az állapotuk."

"Edin Dzeko? Egy ilyen meccsen minden játékos fontos, mindenki segítségére szükségem van. A Real szinte ugyanaz a csapat, mint amelyik pár éve BL győztes lett. A döntéseket mindig az edző hozza, de a döntést végül a legjobb 11 fogja bemutatni és megpróbálni kihasználni azt az 50%-nyi továbbjutási esélyt."

A holnapi meccs egyik sztárja Cristiano Ronaldo lesz, akit nem kizárt, hogy Alessandro Florenzi fog majd a meccs alatt. A portugál játékos annak ellenére az egyik legveszélyesebb játékosa a Madridnak, hogy sokan az utóbbi időben többször is kritizálták.

"Nos, akkor képzeljék el, hogy mit mondanának a spanyol szurkolók akkor, ha a csapatuknak olyan dolgokon kellett volna keresztülmennie, mint amin mi keresztülmentünk az utóbbi időkben. Ronaldo szinte a világ legjobbja és éppen azért, mert amit a pályán láthatunk tőle."

"Ő mindig képes meccset eldönteni, mert: erős fizikálisan, gyors, sok gólt szerez, igazi modern futballista. Persze én nem fogok ketrecet építeni köré, ahogy az újságírók várnák. Nem fogom elmondani azt a három játékost, aki fogja majd őt. Bárkinek is a látókörébe kerül majd, az azonnal rá fog állni Ronaldóra."

Az újságírók megkérdezték Spallettit, hogy Florenzi lesz-e az, aki fogja majd Ronaldót.

"Talán ő lesz az egyik, többekkel együtt, mert vannak olyan játékosaim, akik képesek őt fogni. Az egyértelmű, ha Ronaldo az egyik ellenfél, akkor gyorsnak kell lenned. Ez az, ami a legjobban számít. Florenzi az egyike azoknak, akik tudják, hogy miként tegyenek meg mindent. Ő bárhol használható és a hozzáállása mondja majd el nekünk, hogy mi is a specifikus posztja."

A római szurkolók bojkottja több gondot is okozott a csapatnak a kongó, üres lelátók miatt, azonban nem kizárt, hogy Spallettinek köszönhetően hamarosan visszatérnek a stadionba a szurkolók.

"A bizalom mindig abból fakad, hogy a csapat mit tud mutatni, az pedig azon múlik, hogy mennyire kemény és komoly munkát végez. Amióta itt vagyok, a csapat megtette a dolgát. Amióta a város tele van őrszemekkel, azóta az elvégzett munka kintről is jól látható. Eddig nem játszottunk valami látványos futballt, de amink volt, azt kiadtuk magunkból. Szükségünk van a szurkolókra, nincs annál rosszabb, mint üres stadionban játszani. Holnap sokkal jobban fogunk játszani, mert a Curva Sud is tele lesz."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Bajnokok Ligája, Real Madrid