Spalletti: Erős csapatom van

Spalletti: Erős csapatom van

Az Al Ahly elleni barátságos meccs előtt Spalletti elárulta a Roma jó szereplésének titkát.

A Roma mestere még tegnap nyilatkozott a mérkőzés sajtótájékoztatóján, ahol elmondta azt is, hogy mitől szerepelt a Roma olyan jól a szezon második felében.

"Szeretném megköszönni azoknak, akik ezt az estét összehozták. Lehetőséget kapunk arra, hogy egy teljesen más típusú futballt megismerjünk és lássuk Martin Jol taktikáját, valamint Hossam Ghalim tudását a pályán."- mondta Spalletti.

"Meggyőződésünk, hogy ezek az összecsapások a hasznunkra válnak és új dolgokat tanulhatunk. Kicsit kevesebben vagyunk, mert sokan csatlakoztak a válogatottjukhoz, viszont itt van Salah, aki azt mondta, hogy ő majd megoldja, hiszen gyakorlatilag ő rángatott ide minket erre a meccsre."

Az újságírók megkérdezték tőle, hogy mi a titka a Roma remek feltámadásának.

"Nem tudom, mi csak komolyan és őszintén dolgoztunk. Olyan csapatot kaptam, amelyik tele van erős játékosokkal, a többit már megoldották ők. Az én feladatom, hogy létrehozzak egy rendszert, de igazán a játékosok tudása számít, a Roma pedig tele van jó játékossal. Mindig megpróbáltam mindenkit ott szerepeltetni, ahol a legjobban tud játszani, aztán a jó eredmények csak jöttek."

"Salahval dolgozni jó és jó lenne, ha lenne még 4-5 hozzá hasonló játékos a csapatban. Kicsit figyelemmel követem az egyiptomi labdarúgást és láttam is néhány meccset, ráadásul a Zenittel minden decemberben itt edzőtáboroztunk."

"Nem tudnék kiemelni egy jó játékost, mert nagyon sok van. Walter Zenga barátom elég jól ellát információval ezzel kapcsolatban. Gyors és jó futballt játszanak és elég jók az olasz focihoz."

"Minden meccsen megpróbáljuk a maximumot nyújtani és ezen a szinten elég nagy zakóba lehet belefutni, ha nem vesszük komolyan a meccset. Megpróbálom a legerősebb összeállításban pályára küldeni a csapatot.

Végül megkérdezték Spallettit, hogy milyen a kapcsolata Tottival.

"Tökéletes a kapcsolatom vele. Amikor becserélem gólt szerez, szinte mindig. Tehát jó a kapcsolatom."

A Roma végül 4:3 arányban kikapott az Al Ahly csapatától és a csapat góljait Dzeko, Salah és Vainqueur szerezték. Az egyiptomi csapat győztes találata a 93. percben esett.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Salah, Totti