Spalletti első sajtótájékoztatója

Spalletti első sajtótájékoztatója

Először ült le a média elé Luciano Spalletti és adott hosszabb interjút a következő szezonnal kapcsolatban.

A Roma mestere kedden délután válaszolt az újságírók kérdéseire Pinzolóban, ahol a csapat edzőtáborozik.

Spalletti az új játékosokról

"Alisson nagyszerű srácnak tűnik nekem. Fizikálisan nagyon rendben van és amit eddig láttam a gyakorló meccseken, igen erős a személyisége. Nagyon tetszik."

"Iturbe odajött hozzám éppen ma és megkérdezte a véleményemet a vele kapcsolatos helyzetről. Elmondtam neki, alig várom, hogy a saját szememmel láthassam mit tud. Erős, gyors, jól lő és látszik, hogy nagyon akar. Amikor csak ezekre a dolgokra összpontosítasz, akkor nem figyelsz eléggé olyanokra, amikre gondolni kell, a döntéshozatalra, szóval nagyon várom már, hogy lássam."

"Leandro Paradest elég jól imerem, hiszen Empoliból származom, így láttam edzeni és játszani. Van néhány nyilvánvaló erőssége, viszont kicsit lassú, viszont remek döntéseket hoz."

"Az én szememben Mario Rui az, aki pótolni tudja Dignét. Erős egyéniség és készen áll a kemény munkára. Bármilyen ellenféllel szemben megállja a helyét."

"Moustapha Seck nagyon sokat fut és ha kell, bevetődve szerel. Mindenáron ide akart igazolni és ez már önmagában nagyon fontos dolog."

"Federico Riccit már a tavalyi szezonban is figyelemmel követtük és remek benyomást tett ránk."

"Gerson minőségi játékos, nagyon sok erőssége van. Viszont nem lesz könnyű mindezt azonnal látni, mert még nagyon fiatal és nagyon távol van az otthonától."

Spalletti az első felkészülési mérkőzésről

"Az a legfontosabb, hogy csapatként játsszunk. Az a lényeg, hogy nem kell túlzásba vinni a labdatartást, ha lehet minél kevesebbet passzoljunk. Ezzel próbálkoztunk már a tavalyi szezon végefelé is és így vágunk neki az új szezonnak is."

Spalletti Miralem Pjanicról

"Miralem felhívott engem, mielőtt távozott és ezt becsülöm. Pjanic meccset eldöntő minőségi játékos volt és most rajtunk múlik, hogy megtaláljuk-e a távozására a megoldást. A célunk az, hogy a Juventus, Napoli, AC Milan, Inter, Fiorentina, Sassuolo és Lazio ellen úgy menjünk ki a pályára, hogy hasonló szinten felvegyük velük a harcot."

Spalletti a Juventusról

"A minőségi játék olyan dolog, ami lehet a mi oldalunkon, vagy akár az előttünk álló csapatokén. A Juventus bárkit le tud igazolni, akit csak akar, de mi szeretnénk megpróbálni nyerni. Ahogy tavaly is, most sincsenek kifogások, az első helyekért kell harcban lenni."

Spalletti Juan Jesusról és Nachoról

"Ezeket a játékosokat Walter Sabatini figyeli. Legalább két sokoldalú védőre szükségünk van. Juan Jesus egy minőségi játékos, pont olyan, amilyen nekünk kell. Rüdiger nagy segítség volt nekünk a tavalyi szezonban a rugalmasságával. Most olyan szélső védőre van szükségünk, aki különbözik Alessandro Florenzitől, mikor ő ott játszik."

"Amikor az átigazolási időszak nyitva van, akkor olyan dolgokat kockáztatsz, hogy talán elszalasztasz egy lehetőséget, ami egy héttel később merül fel. Nincs értelme erőltetni valamit, ha nem vagy róla meggyőződve. Bizonyos játékosokat keresünk, de van hely arra, hogy gondolkodjunk."

Spalletti Edin Dzekoról

"Jelen pillanatban mindössze annyit tudok tenni, hogy értékelem tőle azt, hogy itt maradt a Romában, valamint, hogy szeretne sikeres lenni. A fő dolog az, hogy szeretne a Roma játékosa lenni és ha ez így van, akkor ő a mi középcsatártunk."

Spalletti a szerződéséről

"Nem akarom magam nyugodtnak érezni, azt akarom, hogy érezzem, élek. Azt akarom, hogy a játékosok tudják, nekem most kell bebiztosítanom a helyem a következő szezonra. Itt akarok maradni. Profi módjára kell végeznünk a feladatunkat, különben ne is csináljuk egyáltalán, különösen ne a Románál. Amikor utoljára itt voltam három szezonon keresztül nagyon boldog voltam, de aztán volt egy olyan szezon, ami csak fele annyira volt jó, így nekem távoznom kellett."

Spalletti Strootmanról

"Ha megfelelő csapatot akarsz, akkor szükséged van vezető típusú játékosokra, hiszen ez egy hosszú, kemény szezon. Keresünk még vezető típusú játékosokat, de egy már biztosan van Strootman személyében. Viszont ne rajkunk rá túl nagy terhet. Igaz képes vele megbirkózni, de látva, hogy min ment keresztül, biztosan szüksége lesz pár meccsre, ahol nem lesz még éppen bombaformában. De félreértés ne essék, Strootman egy nagyon, nagyon jó játékos."

Spalletti Allisonról és Szczesnyről

"Két nagyon jó kapus, viszont jelen pillanatban Szczesny nem a miénk. Mindenesetre két jó kapus mindig nagy előny."

Spalletti Tottiról

"Szerintem a tavalyi szezon megmutatta, hogy jól bántunk vele. Azt is láthattuk, hogy egy kicsit többet is lehet őt használni és még eredményt is tudunk elérni vele. Ahogy nem értek egyet azokkal, akik szerint Tottit játszatni kellene bármi történjék, úgy azzal sem értek egyet, akik szerint ez Totti utolsó éve. Senki nem tudhatja, hogy valóban ez-e az utolsó éve. Az a véleményem, hogy akkor kell abbahagynia, amikor ő úgy érzi itt az ideje. Én mindig ezt mondtam. Nincs más, csak ő és ha ő jó erőben érzi magát, akkor folytathatja. Szerintem akár még további egy évet is játszhat majd attól függően, hogy miként sikerül az idei szezonja. Nem adok neki semmit ingyen, de nem is veszek el tőle semmit. Szerintem majd Totti eldönti ezután a szezon után, hogy szögre akasztja-e a cipőjét, vagy sem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti