Spalletti: Egy félidőt odaajándékoztuk

Spalletti: Egy félidőt odaajándékoztuk

A Roma mestere úgy véli, az első félidőben csapata nem adott ki mindent magából, de még így is megérdemelt győzelmet aratott.

A Roma Dzeko duplájával végül könnyedén legyőzte az Empolit és ezzel ideiglenesen megközelítette a Juventust.

"Azt kell mondanom, hogy voltak problémáink a meccs során, különösen az első félidőben, de a másodikban már jobban játszottunk és a győzelmünk mindenképpen megérdemelt."- kezdte Spalletti a Mediaset Premium-nak.

"Elsősorban jól kell játszani és meg kell nyerni a meccset, ami most félig sikerült, hiszen a pontokat begyűjtöttük. Néha sajnos túl sok figyelmet fordítunk a többi eredményre és elfeledkezünk a sajátunkról."

"Holnap két erős csapat, két erős edző mérkőzését láthatjuk vasárnap este, tehát meglátjuk, hogy mi lesz az eredmény a meccs végén."

"Nagy örömmel mennék el a San Paolóba, mert ez egy nagyon szórakoztató és látványos meccs lesz, amit mindenki szívesen megnézne. De azt javasolták, hogy nem lenne előnyös személyesen megjelennem."

Amennyiben a Juventus nyerne, a Roma megszilárdíthatná a helyét a második helyen, ellenkező esetben a lisztavezetőhöz kerülhetne közelebb.

"Mi mindig azt nézzük, hogy kik vannak előttünk, ahogy az utakon is, és ha van egy karambol, akkor óvatosnak kell lenned, hogy hátulról nehogy beléd menjenek."

A Roma kedden a Lazio ellen lép pályára az olasz kupa elődöntőjének visszavágóján és Spalletti már többször kijelentette, amennyiben nem nyer semmit, úgy távozik, hiába szeretné a klub megtartani.

"A keddi nap abszolút döntő lesz számomra, ezen nincs mit tagadni. Amennyiben most kikaptunk volna, képzeljék el, hogy milyen feladat lett volna a vasárnapi tréningen motiválni a srácokat és kijavíttatni velük az elkövetett hibákat..."

"Világos, hogy a derbi különleges meccs lesz, de a legnehezebb időszak a szombat esti meccs és a keddi kezdő sípszó közötti időszak lesz."

"Leandro Paredesnek nagyob jó meccse volt és bebizonyította, hogy kedden pályára léphet. Amennyiben De Rossi nem épül fel, akkor tudom, hogy van valaki, akire támaszkodhatok. Kevin Strootman pihent."

"Bruno Peres annál boldogabb, minél többet futhat. Clement Grenierrel feljavult a játékunk, mert vele sikerült összekötni a középpályánkat a támadósorral és nagyon jól tud időzíteni, amikor az ellenfél védelme felé futnak a játékosok. Dzeko önbizalma az egekben van, de nem csoda, hiszen megint két gólt szerzett."

Spallettinek megint feltették a jövőjét firtató kérdést, amire újra dühös lett.

"Amennyiben nem nyerünk, majd epítünk valami mást a következő szezonban. Milyen gondolkodás ez? Én nem szoktam hazudni a játékosaimnak, mindig az igazat mondom nekik: a csapat erős, győzelemre születtek és ha valami nem sikerül, akkor az csakis a mi hibánk, amiben én is benne vagyok."

"Most egy nagyon fontos meccs következik. A Laziónál az előny, ráadásul jó formában vannak, de meglátjuk mi történik majd."

"5 perccel a meccs előtt elmondom majd újra a srácoknak, hogy erősek és nyerniük kell, ehhez minden tudásuk megvan és ha ez valamiért nem sikerül, akkor én nem végeztem megfelelő munkát, mert nem tudtam kihozni belőlük a tudásukat, így teljesen érthető, ha felállok."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Empoli