Spalletti: Di Francesco lehetne az új edző

Spalletti: Di Francesco lehetne az új edző

A távozó szakember reméli, hogy vagy Eusebio Di Francesco, vagy Vincenzo Montella lesz az utódja a Roma kispadján.

A szakember a reggeli bejelentést követően tartott sajtótájékoztatót, ahol többek között azt is elmondta, hogy reméli, Di Francesco, vagy Montella követi őt a Roma kispadján.

"Hogy üzenek-e valamit Di Francesconak? Már bejelentették Di Francescot? Ez most egy csapda?"- értetlenkedett az újságírók kérdésre válaszolva Spalletti.

"Remélem, hogy vagy ő, vagy Montella lesz a Roma új edzője, mert ők ismerik a környezetet és az az emberi tulajdonságuk is megvan, ami ide kell, meg persze jó edzők is."

"Ami engem illet, teljesen szabadon beszélhetek arról, hogy kit szeretnék. Holnap indulok és ha valaki felhív, akkor meghallgatom őt."

Mi hiányzott a bajnoki címhez?

"Én azt gondoltam, hogy ez a csapat tehetséges, mert a vezetőséggel együtt megpróbáltunk egy remek csapatot összerakni úgy, hogy persze figyelembe vettük a paramétereket is."

"A Juventus megérdemelten nyert, ők nem hagyták volna senkinek, hogy megelőzzék őket."

"Tavaly olyan játékosaink voltak, mint Pjanic, vagy Keita, viszont idén egy teljesen másik irányba kellett elmozdulnunk, ez a csapat sokkal közvetlenebb volt és Dzeko személyében volt egy olyan játékosunk, aki képes volt a védelem mögé kerülni."

"Dzeko rengeteg gólt szerzett. Ha belegondolunk, hogy a bajnokság számos szakaszában sokan megkérdőjelezték a képességeit és úgy gondolták, hogy nem elég jó a Roma 9-esének, akkor képzeljék el a benne rejlő potenciált."

"Ő egy igen érzékeny srác, aztán ha valaki más gólt szerez, mire megírják a lapok, hogy Dzeko távozhat, na ez kellőképpen megzavarja. Még akkor is bűnösnek érezte magát, amikor nem játszott."

"A bajnokság előtt a Milan, az Inter, a Roma, a Juventus és a Napoli is úgy gondolta, odaérhet az élre a szezon végére. De végül a Roma lett a második és ez is mutatja, hogy erős csapatunk volt."

A januári átigazolási piacon mutatott inaktivitás miatt távozik?

"Azt akarják, hogy rosszat mondjak a klubról? Mindent megkaptam, amit megkaphattam és amikor egy lehetőség adódott, akkor azt elfogadtam, abba beleegyeztem."

"Számos új játékost igazolhattunk volna, de én úgy döntöttem, hogy szeretném megtartani a csapat kialakított karakterisztikáját és emiatt jók voltak azok, akik már a rendelkezésemre álltak, ezért inkább folytattuk úgy, ahogy voltunk. Úgyéreztem, hogy sokkal fontosabb az, ha a már meglévő játékosok pozícióját erősítettem meg."

"Pallotta megpróbál a maga módján fontos dolgokat elérni, új stadiont szerezne építeni a Romának és kétlem, hogy ezt a saját érdekében tenné. Az új stadion sokkal könnyebbé tenné a Roma életét. Az egész olasz futball profitálna belőle. Fontos lenne számos dologhoz: több játékos, több bevétel és sokkal szórakoztatóbb játék lenne."

"Végül szeretnék egy római zeneszerzőt idézni, akinek a fejfájára a következők vannak felírva: 'Nem zárom ki a visszatérést.' Ez nagyon tetszik."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti