Spalletti: Csak akkor vagyunk boldogok, ha nyerünk

Spalletti: Csak akkor vagyunk boldogok, ha nyerünk

Spalletti szerint a Roma győztes mentalitása hozzásegítheti a csapatot ahhoz, hogy végig versenyben legyen a bajnoki címért.

A tar mester egy hétfő esti jótékonysági vacsorán beszélt arról, hogy optimista a jövőt illetően, mert a csapat az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött.

"Csak akkor vagyunk boldogok, ha megnyerjük a meccseinket és ha megpróbálunk mindent elérni, ami az utunkba kerül."- kezdte Spalletti.

"Szerintem a csapat nagyon sokat fejlődött. A játékosaim nagyon óvatosak, mindig a helyes irányt keresik és ezt a lehető legjobban teszik."

A vacsorát a tragikus körülmények között 10 éve a Vinovo edzőközpontban elhunyt két fiatal Juventus játékos, Riccardo Neri és Alessio Ferramosca emlékére tartották, Spalletti pedig néhány gondolatban kitért a jelenlegi listavezetőre is.

"A Juventus nagyon jó csapat, tele tapasztalt és remek labdarúgóval. Nehéz lesz tartani a lépést velük, de mi mindent megteszünk majd ennek érdekében."

Mi a véleménye arról, hogy jövőre augusztus 13-án kezdődne a Serie A, hogy így segítsék a válogatottat felkészülni a Spanyolország elleni meccsre?

"Ez olyan valami, amit gondosan kell mérlegelni, persze mindannyian a legjobbat akarjuk Olaszországnak. Örülünk annak, hogy játékosokat adhatunk a válogatottakba, mert mindenki szeretné a hazáját segíteni. A szövetségi kapitány így látja jónak, akkor nekünk együtt kell vele működnünk."

Mi a véleménye arról, hogy az Inter Stefani Piolit nevezte ki edzőnek?

"Frank de Boer nem kapta meg azt az időt, amire szüksége lett volna, de amikor egy nagy csapatnál vagy edző, akkor ott sokkal hamarabb válaszokat várnak, mint bárhol máshol. Pioli nagyon jól ismeri az olasz labdarúgást és szerintem vele hamar visszatér az Inter a helyes útra, mert a csapat nagyon jó."

Gondolt már a szerződéshosszabbításra?

"A szerződésemet illetően a játékosok kezében van a toll és különösen azokéban, akiknek kevesebb lehetőséget adok. Nekem minden játékosommal jól együtt kell működnöm, beleértve azokat is, akik az edzéseken húzzák magukra legtöbbször a Roma mezt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Spalletti