Spalletti: A Roma nem volt elég könyörtelen

Spalletti: A Roma nem volt elég könyörtelen

Luciano Spalletti dicsérte csapata teljesítményét, annak ellenére, hogy a Roma csak 1-1-es döntetlent tudott elérni a Bologna ellen.

Luca Rossettini egy pontrúgásból szerezte meg a vezetést a Bolognának, majd Mohamed Salah háromszor is eltalálta a kapufát, mielőtt egyenlíteni tudott.

„A jó teljesítmény ellenére előfordulhat egy döntetlen, ezt elfogadjuk, gratulálok a Bolognának, tovább kell lépnünk.”-mondta el Spalletti a Mediaset Premiumnak.

„Jó teljesítményekre van szükségünk, majd az, hogy másodikként, harmadikként vagy hatodikként végzünk, az egy másik dolog. Fenn kell tartanunk ezt a lelkesedést és jól kell futballoznunk, mint ahogy tettük ezt ma este is.”

A Roma ezzel az eredménnyel hat pontra távolodott a második Napolitól, míg a harmadik helyért folyó versenyben hat ponttal előzi meg az Inter csapatát.

„Előre és hátra is kell tekintenünk, csakúgy az Interre, mint a Napolira. A játékosok keményen dolgoztak egész héten, nem láttam koncentrációhiányra utaló jeleket. Úgy gondolom, a csapat azt tette, amit kellett, a kapufát eltaláló lövéseknél azonban már nem tudjuk befolyásolni hova pattan a labda.”

„Számos gólszerzési lehetőséget kidolgoztunk, sok olyan helyzetünk is volt, ahol egy utolsó passz hiányzott a gólhoz, miközben Antonio Mirante is szép védéseket mutatott be.”

„70 percig nálunk volt a labda, 15 kaput eltaláló lövésünk volt, dicséret illeti a játékosaimat. Francesco Totti egy csapatjátékos, csapattársai mellett neki is ugyanúgy jár az elismerés.”

Rossettini egy Juan Camilo Zuniga által elvégzett szabadrúgás után szerzett gólt, Spalletti azonban nem akart kiemelni egyéni hibákat ezzel kapcsolatban.

„Nem gondolom, hogy helyes lenne bűnbakot keresni. Ezt magunk között meg tudjuk beszélni edzésen, ahol sokkal több idő van erre, mint egy mérkőzés szituációban. Az elején hiányzott belőlünk a könyörtelenség, néha túl nagy dolgokat szeretnénk csinálni. A szünet után agresszívabb lett a játékunk, számomra úgy tűnt, sikerülni fog bezsebelni a három pontot.”

Edin Dzeko ismét a padra szorult, azonban Spalletti megmagyarázta döntését.

„Dzekonak izomproblémája volt, ma este a kezdő tizenegyben kapott volna helyet, így viszont csak csereként számíthattam rá. Edinnek bármelyik pillanatban problémája lehetett volna, ez volt az oka, hogy az utolsó pillanatig vártunk a harmadik cserével.”

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Bologna