Spalletti: A Roma nem fog döntetlenre játszani

Spalletti: A Roma nem fog döntetlenre játszani

Hétvégén Juventus - AS Roma összecsapás a Serie A-ban. Luciano Spalletti szerint ha a farkasok döntetlenre mennek Torinóban, akkor biztosan kikapnak.

Hétvégén Juventus - AS Roma összecsapás a Serie A-ban. Luciano Spalletti szerint ha a farkasok döntetlenre mennek Torinóban, akkor biztosan kikapnak.

Holnap találkozik egymással a tabella első és második helyezettje, ahol egy esetleges római győzelem esetén mindössze 1 pont lehet a különbség a két csapat között.

"A helyzetünket könnyű megmagyarázni: alapvető mérkőzés lesz a számunkra." - mondta Spalletti a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Nem mehetünk oda csupán egy döntetlenért, mert akkor biztosan veszítünk. Egy erős csapat vagyunk, oda kell mennünk és mindent ki kell adnunk magunkból, meg kell mutatnunk az erősségeinket.

A cél az, hogy biztosra menjünk, mert lesz majd egy visszavágó is, ami szintén nagyon fontos lesz és ez az, amire mi készülünk.

Támadni fog-e a Juventus? Az ő DNS-ükbe bele van kódolva a fizikai erejük és a karaktereik.

A saját játékukat akarják majd erőltetni a nyomással a stadionjukban, és tudatosítani azt, vagy, hogy vannak más céljaik is (Bajnokok Ligája), szóval ha ezt fogják felvázolni holnap, akkor nagyon fontos lesz számukra a mérkőzés.

Jól kell tudnunk irányítani azért, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek, mert akkor a mi akaratunk is érvényesülhet.

Mindig is gyönyörűeknek láttam azokat a mérkőzéseket, ahol üldöztük őket, mert ők jobbak, szóval holnap szeretnénk látni azt, hogy feljebb léptünk hozzájuk és a tabellán is közelebb kerülhetünk.

Ez lenne az utolsó esélyünk a Scudettora? Úgy gondolom, hogy nem ez a vége, mindig megfelelően kell hozzállni a dolgokhoz azért, hogy később legyőzzük azt, ami hátráltatott.

Így fogunk hozzállni. Azt fogom mondani, hogy ez egy fontos mérkőzés lesz, de nem lehetlen.

Lesz olyan időszak, amikor 2 - 3 naponta fogunk mérkőzéseket játszani a Serie A, Coppa Italia valamint az Európa Liga sorozatokban is.

A Juventusnak szintén lesznek ilyen periódusai. Jó játékosaik vannak, de lesz olyan időszak, ami kevésbé lesz sima számukra.

Ekkor ha mi jól teljesítünk, szintén faraghatunk a hátrányunkból.

Ki kell használnuk a lehetőségeinket holnap."

A Juve edzője, Allegri jellemezte Spallettit. - "Néha jó edző, néha jó színész."

"Ezt azért mondta, mert soha nem hallott még engem énekelni." - Viccelődött Spalletti.

"Azt hiszem ő egy jó barát, és ő is ugyan ezt gondolja. Ő egy nagyszerű ember és egy jó edző. Könnyű azt mondani, hogy ilyen játékosokkal egyszerű nyerni, de ez nem így van.

Kezelni és irányítani kell őket, valamint hagyni, hogy megmutassák, hogy mire is képesek.

Természetesen hogyha megnézed az utolsó mérkőzésüket a Torino ellen, akkor ha Pjanicot és Dybalát behozod a padról az más, mintha másvalakit küldenél be. Így könnyű.

Mi barátok vagyunk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Calcio, Football