Spalletti: A Roma 2017- es fogadalma

Spalletti: A Roma 2017- es fogadalma

Spalletti az új évre vonatkozóan megfogadta, hogy minden napot úgy fognak fel, mint egy mini verseny.

"Amikor kicsi voltam, a nagyszüleim azt mondták, hogy az fog történni az adott évben, amit január elsején teszel, mivel babonásak voltak."- mondta Spalletti a Sky Sport Italia-nak.

"A Romával január elsején ezért a kemény edzésre fókuszáltunk és minden nappal úgy bánunk, mintha egy mini verseny lenne és amiből 365 lesz ebben az évben."

"Ha sikerül megnyerni minden nap a mi kis versenyünket, akkor a szezon végén elmondhatjuk, hogy valóban jó munkát végeztünk. Minden nap a megfelelő munkát kell elvégeznünk."

"Aztán vannak más dolgok még, amiket meg kell fogadnunk, mint például az, hogy meg kell próbálni hamarabb felépülni a sérülésekből, vagy hogy nem szabad az öltözőbe személyes ügyeket bevinni. Azt akarom, hogy a csapat minden szempontból fejlődjön."

"A 2017-es célom az, hogy a csapattal mindenhol jobban szerepeljek, mint a tavalyi évben, ami azt jelenti, hogy közel kerüljünk ahhoz, hogy legalább nyerünk valamit."

 "A Genoa hazai pályán különösen nehéz ellenfél és a Juventus ellen is uralták a meccset a fizikai nyomással. Ha egy kicsit kiegyenlítődik a meccs, akkor átvehetjük a kezdeményezést, azonban a meccs eleji tempóval és fizikai nyomással nehéz lesz megbirkózni."

Spallettitől végül megkérdezték, hogy mit vár a januári átigazolási időszaktól.

"Szerintem a csapat úgy jó, ahogy van. Sokan kritizálnak minket azért, mert szerintük nincs elegendő játékosunk minden sorozathoz, mikor három naponta meccsünk van, de ha semmi más nem történik, akkor képesek leszünk a sérülteket jól helyettesíteni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Genoa