Spalletti: A média motiválja Dzekót

Spalletti: A média motiválja Dzekót

Az Udinese elleni bajnoki előtt Luciano Spalletti elmondta, a média kritikája motivációként hat Edin Dzekóra.

Az Udinese elleni meccs lesz az első a Real elleni BL találkozó óta és a kérdés az, hogy a keddi 4-2-3-1-et csak vészhelyzet miatt használta Spalletti, vagy újra bevethető lesz az észak-olasz csapat ellen.

"Újra felhasználható természetesen. Hogy ez lesz-e a norma? Talán nem, de egy rendszert lehet használni a többivel együtt párhuzamosan. Ami Dzekót illeti, holnap adok neki egy újabb lehetőséget. Motiváltnak kell lennie, mert amiket önök leírtak mostanában róla az mind motiválttá tette. Nem kell semmit mondanom neki, a legnagyobb ajándék, amit adhatok neki az a kezdési lehetőség. Biztos vagyok benne, hogy ez az ember megmutatja majd az igazi tudását és megfelelő választ ad majd arra, ami történt."- utalt Spalletti a kedden kihagyott nagy helyzetére.

A Roma újabb győzelemmel hosszabbítaná meg a sorozatát, míg az Udinese rossz formában van a bajnokságban.

"Nagyon jól ismerem az Udinesét és biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz ellenük. A klubot általában nagyon kedves és nyugodt légkör veszi körbe, ami lehetővé teszi a játékosok fejlődését és így meg tudják mutatni képességeiket anélkül, hogy növekvő elvárások nehezednének rájuk. Az Udinese jó játékosokból áll, akik nagyon gyorsak, de majd meglátjuk, hogy képesek lesznek-e megbirkózni a rájuk váró akadályokkal. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk és megpróbálni nyerni, hogy ezzel is túllépjünk az elmúlt hét eseményein."

"Rüdigerre és Gyömbérre még mindig nem számíthatok, az előbbi viszont a következő hét közepétől újra velünk lesz. Ma megvizsgáljuk Miralem Pjanic állapotát, ami nagyon fontos, mert az elmúlt két napban edzett és a fájdalom újra előjött neki."

"Nainggolan és De Rossi az orvosi stábbal dolgozott és talán velük nem lesz probléma. Manolasznak izomproblémája volt, de tegnap szépen edzett és holnap őt is megvizsgáljuk."

Kevin Strootman a Palermo ellen már pályára lépett bajnokin a térdműtétét követően, de kérdéses, hogy képes-e kezdőként pályára lépni.

"Folyamatosan edz és ezáltal fejlődik, így van olyan állapotban, hogy játsszon. Azt nem tudom megmondani, hogy ez most, vagy következő héten lesz, de már itt tartunk."

Spalletti a Real elleni meccs utáni nyilatkozatában elmondta, senki nem érezheti magát biztonságban a posztján.

"Én azt mondtam, hogy mindannyian Sabatinik vagyunk, mert mindannyiunk jövője az eredményektől függ. Ez igaz az edzőre, az igazgatóra, a játékosokra és a klubra is. Mindannyiunknak nagyon koncentráltnak kell lennie, hogy elérjük a célunkat és realizáljuk, hogy annyi minden megváltozhat a következő meccsek során."

"Nem ülhetek a babérjaimon és nem érezhetem magam biztonságban és ez igaz mindenkire. Mindannyian reflektorfényben vagyunk és folytatnunk kell a munkát, hogy elérhessük a céljainkat."

Spallettinek az sem tetszett a Real elleni meccs után, hogy sok játékos elégedett volt a vereség ellenére, mert a csapat jól játszott.

"Ez sokkal inkább pszichológiai probléma. Annyit mondtam, hogy sokkal inkább csalódottnak kell lennünk ahelyett, hogy azzal vígasztalódunk, hogy jól játszottunk."

"Persze járhat elismerés a jó játékért, de ennek a másodiknak kell lennie. A játékosok hibáznak, de amiket a médiában mondanak, hogy az ilyen játékost többet nem szabadna a pályára engedni, az többet árt a csapatnak. De persze önök csak arra összpontosítanak, aki kihagyta a helyzetet. Megpróbálnak bűnbakot keresni, akit hibáztatni lehet a vereségért. Ne felejtsék, elkerülhető gólokat kaptunk a egy Real Madrid ellen. Nem szeretném, ha valaki enyhítené a saját teljesítményét azzal, hogy a csatár hagyta ki a lehetőséget. Ezt nem szeretem, mert ha jobb passzt adtak volna, vagy jobban mozogtak volna, akkor lehet gól lett volna a vége. Azt szeretném, ha erre gondolnának."

"Nagyon fontos, hogy a győzelemhez a megfelelő mentalitást kell elérnünk, mert valahányszor kialakítottunk egy lehetőséget, meglepődtünk. Sajnos még nincs meg a helyes mentalitásunk, ami a BL-hez kell."

"Most azt tudom mondani, hogy Dzeko játszani fog holnap, mert a média teljesen előkészítette számára a terepet ahhoz, hogy megfelelően reagáljon a leírtakra."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Dzeko