Spalletti: A Fiorentina egy igazi műalkotás

Spalletti: A Fiorentina egy igazi műalkotás

A Roma mestere úgy íta le a pénteki ellenfelét, mint egy igazi műalkotást.

A fővárosi csapat péntek este a Fiorentinát fogadja a Stadio Olimpicóban és a meccs kimenetele roppant fontos a BL helyezéseket illetően.

"Hogy mitől tartok a legjobban a Fiorentinával kapcsolatban? Amit csináltak az elmúlt 3-4 évben és amit folytatnak Paulo Sousa irányítása alatt. Az a modern stílusú és szórakoztató játék, ráadásul egy igen megbízható, kemény és magabiztos csapatot hoztak létre."- kezdte Spalletti.

"Hogy olyanok-e mint a Roma? Egy kicsit igen. Mindkettő megpróbálja uralni a játékot, nagyon jók a középpályások, akik szeretik maguknál tudni a labdát és képesek olvasni a játékot."

"A Fiorentina mindenben jó, tudják hogyan kell különböző rendszerben játszani és könnyen váltanak 3 védőről 4-re. Nagyon jól visszazárnak és csapdát állítanak annak fényében, hogy te milyen stílusban játszol."

"Holnap a szokásostól is jobbnak kell lennünk, de én bízom a játékosaimban. Ha ők egy igazi műalkotást hoztak létre Firenzében, akkor szerintem az én srácaim egy remekművet készítettek az elmúlt meccseken, amivel kicsit megfordítottuk a helyzetünket. Most már vagyunk mentálisan annyira erősek, hogy a végsőkig küzdjünk."

A Fiorentina hétfőn bajnokit játszott a Napolival, előtte csütörtökön pedig EL mérkőzést a Tottenham csapatával, azonban Spalletti szerint nem lesznek fáradtak a firenzeiek.

"Pár napon belül a Real Madriddal fogunk játszani, akik pedig tegnap játszottak és nem fogom azt mondani emiatt, hogy a mi játékosaink sokkal fáradtabbak, mert az kifogás lenne csak. A meccseket akkor kell lejátszani, amikorra ki vannak írva, nekünk pedig csak készen kell állnunk rá."

"Nem állhatunk ki a meccsre úgy, hogy az jár a fejünkben, hogy mi egy nappal többet pihenhettünk, mert ezt a Fiorentina is tudni fogja."

Ezt követően a mestertől azt kérdezték meg, hogy pályára küldi-e Edin Dzekót annak érdekében, hogy ezzel elkerülje a Fiorentina nyomását.

"Szeretem az ilyen taktikai helyzeteket, önök nagyon figyelmesek, erre nem is gondoltam. Tudjuk, hogy be akarnak majd szorítani és majd a mi válaszunk alapján fognak változtatni a hozzáállásukon. Firenzében hónapokig rágódtak azon, hogy most a csapat 3, vagy 4 védős rendszerben játszik. Ez az, ahol meglátszik egy edző jártassága, ugyanis egy olyan rugalmas csapatot hozott létre, amelyik bármikor képes alakzatot váltani."

"Ott van a két tehetséges középpályásuk a védelem előtt, ott van nekik Borja Valero, Bernardeschi, Kalinic, Tello, Ilicic...ezek mind nagyon jó játékosok. A megoldás, amit önök is ajánlottak egy a sok közül, az Empoli ellen már mi is használtuk, aminek hála további érdekes lehetőségeink adódtak."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Spalletti, Serie A, Fiorentina