Sabatini: Tottinak vissza kellett volna vonulnia

Sabatini: Tottinak vissza kellett volna vonulnia

Walter Sabatini elmondta, ő javasolta Tottinak, hogy vonuljon vissza, valamint elárulta, hogy távozik a Romától.

Sabatini egész évben részese volt különböző belharcoknak, hiszen Totti, Pallotta, Rudi Garcia és később Spalletti is összecsapott egymással előbb, vagy utóbb.

"Én próbáltam megvédeni Garciát."- kezdte Sabatini a La Gazzetta dello Sport-nak.

"Sokan azt gondolták, hogy csak feleslegesen vesztegetem az időmet. Ez lehet, csak én még emlékszem arra, amikor az elején nagyon sikeres volt, és igaz volt rá lehetősége, de nem hagyta cserben a csapatot."

"Végül nem sikerült semmilyen trófeát nyernünk, igaz azt el kell ismerni, hogy pénzügyi szempontból rendbe lett téve a csapat és sorozatban háromszor sikerült bejutni a Bajnokok Ligája sorozatba."

"Azért csináltunk jó dolgokat, amit itthon és külföldön is felismertek, csak persze Rómában nem, mert itt az emberek mérgesek és frusztráltak."

Milyen a kapcsolata James Pallottával?

"Nem a pénz miatt vagyok itt, külföldön többet kereshetnék. Február elsején küldtem egy emailt az elnökünknek és kértem, hogy hagyjon elmenni a klubtól, mert nem érzem már, hogy meglenne a kapcsolat kettőnk között. Bocsásson meg, de nem tudom így folytatni a munkát. Nem akarok azonnal felállni, hiszen vannak célok, amiket el akarunk közösen érni, és csak tiszta lelkiismerettel fogok távozni."

"Mindenesetre én sosem beszéltem a lemondásomról. Pallotta először elfogadta a lemondásom, majd megváltoztatta a véleményét. Néha úgy éreztem magam, mint egy fogoly, de mostanában nagyon sok olyan emberrel találkoztam, akik segítettek beazonosítani a problémákat és a lehetőségeket."

"Egy dolog biztos: ez az utolsó évem a Románál és a magam módján fogom folytatni a munkát. Engem nem lehet felügyelni."

Sabatini beszélt az átigazolási stratégiájáról is és hogy miként osztja meg a módszerét Spallettivel.

"Talán nem mindegyik játékosom volt alkalmas és elég jó a Romához, de amikor kiválasztottam őket, akkor amögött mindig volt egy bizonyos logika."

"Az emberek mindig azzal vádolnak engem, hogy nem igazolok olaszokat, de hol vannak azok a jó játékosok, akiket ésszerű összegért le lehetne igazolni? Az egész rendszer rossz, meg kell változtatni. Rómában az emberek hajlamosak élve elfogyasztani a játékosokat."

"Én javaslom a játékosokat, de azokat megosztom az edzővel. Spallettivel nagyon jól megértjük egymást, mindkettőnknek kicsit pszichológiailag zavart az életszemlélete."

A hírek szerint hamarosan meghosszabbítják Francesco Totti lejáró szerződését és a játékos további egy évet játszani fog.

"Francescóval mindig hatalmas szeretettel beszéltem. Elmondtam neki, hogy szerintem be kellene fejeznie és most is ezt gondolom, bár hamarosan hosszabbít további egy évet."

"Spalletti? Természetesn neki meg kellett küzdenie néhány problémával, ami a múltban akadt közte és Totti között, de szeretett volna kialakítani egy irányvonalat, ami mentén lehet a mindennapokat élni, és sikerült neki. Most újra nagyon jó a kapcsolatuk. Persze az egyetértés néha kicsit feszült lesz, de mindketten intelligens emberek. Luciano zölt utat adott a hosszabbításnak, de Francescónak pedig nagylelkűnek kell lennie a társaival szemben."

"Totti még mindig képes csodákra a pályán és lehet, hogy nem lett nagyon sikeres, de azt, amit ő tud a pályán, soha nem fogjuk újra látni. Nem nyert Bajnokok Ligáját, sem Aranylabdát, de a pályafutása befejeztével bezáródik majd egy könyv, amit senki nem lesz képes újra kinyitni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Sabatini